Nieuws

De 10 gaafste kantoren ter wereld

De plaats waar je werkt is meestal maar simpel, saai en efficiënt. Toch heeft onderzoek uitgewezen dat het uiterlijk van je kantoor bepalend is voor de hoeveelheid werk die er verzet wordt. Wil je dat je werknemers effectief en enthousiast aan het werk gaan? Kijk dan je kantoor eens na. Tenslotte is dit de plek waar je werknemers een groot deel van hun tijd doorbrengen. Dus dient de werkgever ervoor te zorgen dat het een inspirerende, boeiende en opwekkende omgeving is, waar de werknemers zich thuis voelen. Ben je bezig met een kantoor-makeover? Bekijk dan deze top 10 van de gaafste kantoren ter wereld om ideeën op te doen!

1.      Airbnb – kleur in je bedrijf

De tijd van wit, grijs en zwart is allang voorbij. Kantoren moeten boeiend zijn en inspiratie bieden. Dit kantoor van Airbnb doet dat door gewaagde kleuren te combineren tot een boeiend geheel, waar de werknemers vast inspiratie uit kunnen putten.

2. Etsy – moderne vormen

Het bekende bedrijf Etsy werkt veel met creatieve mensen die nieuwe ideeën aanleveren voor verschillende productielijnen. Het is dan ook onvermijdelijk dat zij een top of the art kantoor hebben, waar je in elke gang weer nieuwe vormen en lijnen tegenkomt. Als dit niet inspirerend werkt, doet niets het nog…

3. Selgas Cano architecture – ingegraven schoonheid

Als architectenbureau kun je het niet maken om zelf in een oude flat te gaan zitten ontwerpen. Daarom heeft dit architectenbureau de eigen architecten uitgedaagd een geheel nieuw kantoor te ontwerpen, dat moet voldoen aan de laatste normen. Half ingegraven in de bosgrond is dit gebouw één van de modernste, gaafste kantoren ter wereld.

4. Intuit – spel van lijnen

Het meest opvallende aan dit kantoor is ongetwijfeld het plafond, dat bestaat uit een mooi patroon van lijnen. Dit is kenmerkend voor het hele gebouw van Intuit, waarin veel wordt gespeeld met kleuren, licht en patronen in vloeren en plafonds.

kantoor intuit

5. Zynga – een hondenbaan

Niets werkt zo stimulerend als omgaan met de trouwe viervoeters – honden. Dit bedrijf heeft het zelfs tot een kunst verheven. Zodoende hoeven werknemers zich geen zorgen te maken over een huisdier dat zielig alleen thuiszit en kunnen ze toch hun werk energiek en gestimuleerd voortzetten na de pauze.

6. Pallotta Teamworks – persoonlijke werkplaatsen

Weet je dat het bijzonder onpraktisch is om een lange gang te hebben met allemaal net-iets-te-kleine persoonlijke kantoortjes voor je werknemers? Deze opstelling van containers in allemaal vrolijke kleuren geeft elke werknemer een stuk privacy en ruimte waarin hij / zij rustig en ongestoord kan werken in zijn eigen omgeving.

7. Nokia – kleurenspel

Nokia heeft elke afdeling van het bedrijf een andere kleur gegeven. Dit vrolijkt niet alleen de boel op, maar zorgt ook voor een gezellige en ontspannen sfeer in het kantoor. Veel gezelliger dan de saaie, strakke, witte uitvoering die enkele jaren geleden in de mode was, toch? 

8. Level 5 – stijlvolle verlichting

Spelen met de verlichting van het bedrijf kan een goede manier zijn om een professionele en tegelijkertijd speelse uitstraling te geven. Daar kan Level 5 over meepraten, waar elke gang en elke gezamenlijke ruimte voorzien is van stijlvolle verlichtingspatronen.

9. Lego – spelen en werken

De makers van Lego weten het als geen ander: de ontwerpers krijgen pas inspiratie in een speelse, creatieve omgeving. Dus zijn een glijbaan, een voetbaltafel en overal vrolijke kleuren geen overbodige luxe. In deze omgeving kan een creatief iemand zich volledig uitleven op zijn taak: het ontwikkelen van speelgoed.

10. Inventionland Designfactory – werk in dromenland

Zoals de naam al aangeeft hebben we ook hier te maken met een bedrijf waar veel creativiteit noodzakelijk is voor de werknemers. Van het staren naar een lege muur zijn slechts weinig mensen op goede ideeën gekomen. Daarom zijn de meeste ruimtes ingericht naar allerlei fantasie-beelden, waaronder een gaaf schip dat is ingericht als kantoorruimte. Hoe gaaf is dat??

De 10 gaafste kantoren ter wereld laten zien dat kantoren echt niet saai hoeven te zijn om de werknemers te stimuleren in hun werk. Sterker nog: deze kantoren zijn allemaal bezit van grote bedrijven die gericht zijn op efficiency en dienstverlening, waarbij ze veel van hun werknemers eisen. In ruil daarvoor krijgen de werknemers een gave werkomgeving en alle ruimte om hun creativiteit en werklust te stimuleren. Heb jij al goede ideeën opgedaan voor de makeover van jouw kantoor?

Related posts

Sinds 2011 weer groei in de hotelsector

Mathijs

Wat de agrarische sector voor Nederland betekent

Mathijs

Als ondernemer moet je ook op vakantie relaxen

Mathijs

Leave a Comment