Image default
Eigen bedrijf Personeel Tips

10 voordelen van projectmanagement software

Als je vaak aan projecten werkt, is het zo nu en dan lastig om alle zaken goed op orde te houden. Om jou te helpen is er projectmanagement software ontworpen. Met deze software zal het projectmatig werken een stuk beter gaan. Wil je weten wat de voordelen zijn van een projectmanagement programma? Lees dan snel verder en kom alles te weten over de voordelen van projectmanagement.

Voordeel 1: Je project plannen

Misschien wel de belangrijkste reden om voor projectmanagement software te kiezen, is dat je een overzichtelijke planning kunt maken. Door gebruik te maken van een project programma kun jij een goede planning maken voor jouw project. Je kunt eenvoudig taken inplannen en verdelen over jouw werknemers. De kans dat de klus een succes wordt is daardoor een stuk groter.

Tip: Zorg voor een goede projectadministratie

Voordeel 2: De taken verdelen

Als je een goede planning hebt gemaakt, is het handig om de taken te verdelen. Als je doet aan taakmanagement, kun je jouw project verdelen in kleinere taken. Aan die taken kun je vervolgens deadlines stellen, zodat degene die de taak moet uitvoeren weet waar hij aan toe is. Als iemand zijn taak heeft voltooid, krijg je dat te zien in je project app. zo blijf je altijd op de hoogte van de voortgang van jouw project.

Voordeel 3: Rapporteren en analyseren

Je bent bezig met een project, of hebt een project afgerond. Tijd om te kijken wat er goed ging en wat er eventueel beter kan. Een projectmanagement app die rapporten en analyses kan opstellen, zorgt ervoor dat jij weet wat er goed ging en wat er in het vervolg beter kan. Je krijgt inzicht in de resultaten van jouw vorige projecten. Wat ging er goed tijdens dat project? Waarin heeft veel tijd en werk gezeten? Als je daar goed inzicht in hebt, zal jouw volgende project weer een stukje efficiënter zijn.

Voordeel 4: Middelen en budget

Sommige projectmanagement software bieden een speciale optie voor het inzicht in middelen en budget, waarmee je al jouw middelen en budgetten kunt beheren. Zo heb je altijd inzicht in wat je aan welk project hebt besteed en welke middelen je daarbij hebt gebruikt.

Voordeel 5: Time tracking

Deze functie is erg handig voor een goede planning. Met time tracking kun je namelijk inzien welke werkzaamheden of taken veel tijd kosten en welke minder. Doordat je al je uren hebt bijgehouden in de project app, maakt het programma een overzicht waarin je kunt zien hoeveel uur er aan welke taken zijn besteed. Als je goed inzicht in hebt in het aantal uren per taak, kun je jouw volgende projecten op een efficiëntere manier plannen.

Voordeel 6: Communicatie

Een goede communicatie is de sleutel tot succes. Daarom zijn veel projectmanagement programma’s uitgerust met een chatfunctie voor alle betrokkenen bij het project. Het werkt heel simpel, de verschillende partijen kunnen elkaar gewoon een berichtje sturen. Als je een uitgebreide projectmanagement software hebt, kan dit zelfs vaak via een mobiele app. De kans dat er iets fout gaat als gevolg van miscommunicatie tussen verschillende partijen, wordt hiermee een stuk kleiner. Doe er je voordeel mee en zorg dat iedereen altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen binnen jouw project.

Voordeel 7: Overzicht

Door gebruik te maken van projectmanagement software heb je altijd een duidelijk overzicht van alle zaken met betrekking tot jouw project. Je kunt de gemaakte uren zien, wie die uren heeft gemaakt en waaraan de uren zijn besteed. Daarnaast kun je de voortgang in de gaten houden en zien welke middelen en gebruik zijn tijdens het werken aan een specifiek project. Kortom, alles is duidelijk en overzichtelijk dankzij de software.

Voordeel 8: Efficiënt werken

Doordat je een goed overzicht hebt van alle zaken rondom jouw project, zal je een stuk efficiënter te werk gaan. Dankzij een goede planning en taakverdeling, blijven er geen werkzaamheden achter. Hierdoor loop je altijd op schema en kun je in minder tijd hetzelfde resultaat bereiken. Een echte win-winsituatie dus!

Voordeel 9: Altijd en overal inzicht in jouw projecten

Als je gebruikmaakt van projectmanagement software met een mobiele app, heb jij altijd en overal inzicht in jouw projecten. Ben je onderweg, maar toch benieuwd of de verdeelde taken op tijd zijn afgerond? Je checkt het snel en eenvoudig met de projectmanagement app op je telefoon. Om gebruik te maken van een app heb je wel een smartphone nodig.

Voordeel 10: Back-up van alle projectinformatie

Last but not least, voordeel nummer tien. Niemand wil het risico lopen data over zijn of haar projecten te verliezen door bijvoorbeeld een gecrashte computer. Als je gebruikmaakt van projectmanagement software die een back-up maakt in de cloud, staat jouw data altijd veilig opgeslagen. Geen slapeloze nachten of stress meer over de veiligheid van jouw data dus.

Related posts

Een goede werkhouding voor kantoor

Dagmar

AVG? Check!

Danny

Waarom je als ondernemer een professionele bedrijfspresentatie moet laten maken

Danny

Leave a Comment