Image default
Eigen bedrijf ICT Ondernemen Tech

10 voordelen van werken in de cloud

Tot voor kort waren veel bedrijven huiverig om te gaan werken in de cloud, uit angst over de veiligheid en om controle te verliezen over bedrijfsdata. De afgelopen jaren is meer en meer gebleken dat een cloudoplossing juist kan bijdragen aan de beveiliging. Bovendien biedt het veel mogelijkheden voor het optimaliseren van werkprocessen en samenwerking. Deze extra mogelijkheden maken werken in de cloud zo interessant:

1. Flexibiliteit

Tijdelijk werken op een andere locatie, of vanuit huis? Toegang nodig tot documenten en applicaties vanaf een nieuw apparaat? Het is zo geregeld, zonder zorgen over de beveiliging, omdat die centraal kan worden beheerd.

2. Kosten

Betaal voor wat je gebruikt. Schaal op in periodes van groei en direct weer af als er minder nodig is. Door op abonnementsbasis te betalen per gebruiker, is het zowel mogelijk om eenvoudig het aantal licenties te verhogen of te verlagen, als om de diensten binnen het abonnement uit te breiden of te beperken. Als organisatie zijn investeringen in een IT infrastructuur een stuk lager.

3. Continuïteit

Geen zorgen meer over een haperend systeem. Zo is de cloud van Microsoft gegarandeerd minimaal 99,9% van de tijd bereikbaar.

4. Up-to-date

Nieuwe features en updates van applicaties worden automatisch toegevoegd, je hoeft niet steeds een nieuw (duur) pakket aan te schaffen.

5. Innovatie

Maak gebruik van analyse en rapportage tools om datagedreven keuzes te kunnen maken voor de toekomst. Met de vele apps en tools die aan een cloudomgeving kunnen worden toegevoegd, beweeg je eenvoudig mee met ontwikkelingen in de markt. IT-medewerkers zijn minder tijd kwijt aan onderhoud en updates van hardware en software, zij hebben meer tijd om nieuwe toepassingen uit te rollen.

6. Optimalisatie

Optimalisatie

Verbind applicaties binnen en buiten de cloud om werkprocessen te versimpelen en te versnellen. Automatiseer herhalende processen, zodat medewerkers meer tijd krijgen om zich te wijden aan de inhoud van hun werk.

7. Samenwerking

Samenwerken aan projecten is nog nooit zo overzichtelijk geweest. Met een app als Microsoft Teams krijgen teamleden direct toegang tot alle benodigde bestanden, applicaties, planning, agenda, chat en videovergaderingen waarin zij ook hun scherm kunnen delen en presentaties kunnen geven. Met het kantoor in de cloud kunnen alle teamleden vanaf elke gewenste locatie een volledige bijdrage leveren.

8. Beveiliging

Cloudbeveiliging wordt centraal geregeld op basis van de meest actuele beveiligingstechnieken. Microsoft analyseert dagelijks 8 biljoen digitale signalen, om klanten te beschermen tegen mogelijke bedreigingen en aanvallen. Microsoft heeft hiervoor 3500 fulltime beveiligingsspecialisten in dienst.

Clouddiensten bieden beheerders uitgebreide mogelijkheden voor het op afstand beheren en beveiligen van data, apparaten, gebruikers en applicaties. Deze diensten worden continu verbeterd om altijd de best mogelijke bescherming te kunnen bieden.

9. Compliance

Clouddiensten zoals die van Microsoft voldoen aan alle geldende wet- en regelgeving en zijn in lijn met bekende keurmerken zoals ISO 27001 en de AVG. Data blijft eigendom van de gebruiker. Als bedrijf heb je de beschikking over uitgebreide analyse, rapportage en beveiligingstools, waarmee het altijd duidelijk is waar welke data zich bevindt en datalekken kunnen worden voorkomen. 

10. Cloud op maat

Een cloud die volledig past bij de wensen en behoeften van je organisatie? Ga dan voor een zakelijke cloud-oplossing op maat, bijvoorbeeld die van TinkConnect. Wij houden rekening met de organisatiegrootte, het budget, het benodigde beveiligingsniveau en aanvullende wensen en behoeften van je organisatie. 

Overstappen naar de cloud

Laat je begeleiden bij de overstap naar de cloud, om zeker te zijn van een soepel proces en goed ingeregelde beveiliging. Cloud-werkplekken zijn maatwerk en daarom geven de cloudspecialisten van TinkConnect je graag advies op maat. Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor je organisatie. 

Related posts

Ondernemen en je relaties; dit zijn relatiegeschenken

Danny Bijl

Personeel behouden begint bij jezelf

Mathijs

Nieuwe zakelijke smartphone nodig? Wacht even op de Samsung Galaxy S22-serie!

Danny Bijl

Leave a Comment