Image default
Eigen bedrijf Ondernemen Tips

3 aandachtspunten voor de startende ondernemer

Als startende ondernemer heb je waarschijnlijk een duidelijke visie voor je bedrijf, en kan je niet wachten om die waar te maken. Maar ondernemen is (helaas) niet alleen maar doen wat je leuk vindt. Daarom geven we je drie aandachtspunten die je niet moet vergeten om je onderneming tot een succes te maken.

Tip 1: Werk je visie zoveel mogelijk uit voordat je begint

Wanneer je hebt bedacht wat voor bedrijf je wilt beginnen, is het belangrijk om eerst een duidelijke visie te hebben. Zorg er daarom voor dat je bedrijfsdoelen opstelt en uitwerkt hoe je deze gaat halen.

Het is natuurlijk lastig om niet gelijk vol enthousiasme een website de lucht in te slingeren. Maar zonder duidelijke doelstellingen zul je je uiteindelijke doel minder snel bereiken dan wanneer je precies weet welke doelen zullen leiden tot dat (eerste) einddoel.

Tip 2: Regel je boekhouding

Regel je boekhouding

Het is heel begrijpelijk dat de boekhouding één van de laatste dingen is waar je aan denkt. Maar toch is het essentieel voor een succesvolle onderneming. Niet alleen omdat het nodig is voor de belastingdienst, maar ook omdat het voor jezelf belangrijk is om het overzicht te hebben.

Zie je er tegenop om je boekhouding zelf te doen? Kies dan voor een softwarepakket dat ervoor is gemaakt om op een toegankelijke manier je financiën te regelen. Zo heb je met een boekhoudprogramma binnen no-time je boekhouding op orde. Bovendien behoud je de regie over je financiën zelf en leg je die verantwoordelijkheid zo niet bij iemand anders.

Tip 3: Bedenk een unieke bedrijfsnaam

Na het schrijven van een visie en het regelen van je boekhouding ben je al een heel eind op weg voor een vliegende start. Natuurlijk moet er nog ontzettend veel gebeuren. Iets wat je niet moet vergeten, is het kiezen van de juiste bedrijfsnaam. Dit kan een lang proces zijn, dus begin er op tijd mee.

Houd een brainstormsessie, maak een selectie, en ga vervolgens op onderzoek uit. Bestaat er al een bedrijf of een merk met dezelfde naam? Kan het woord een gekke betekenis hebben in een andere taal? Als de antwoorden hierop “nee” zijn en je al visioenen krijgt van de naam in een logo, heb je de juiste naam te pakken.

Related posts

7 voordelen van een machine ten opzichte van een werknemer

Danny Bijl

Een familiebedrijf zonder opvolging, hoe nu verder

Mathijs

Hygiëne en voedselveiligheid in de horeca

Danny

Leave a Comment