Image default
Eigen bedrijf ICT Ondernemen Tips

3 argumenten om een IT bedrijf in te schakelen

IT voorzieningen zijn een belangrijke factor voor bedrijven anno 2021. We kunnen niet meer zonder en er zijn allerlei dingen mogelijk die we een jaar dertig geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. Maar wie bouwt en onderhoudt die voorzieningen voor jou? We geven drie argumenten om een IT bedrijf in te schakelen.

Op maat laten inrichten

Het is natuurlijk het fijnst als al je IT voorzieningen en processen op maat ingericht worden op de behoeftes van je bedrijf. Wat daarin de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn, kan een IT bedrijf je vertellen. Zij kunnen samen met jou in kaart brengen wat de behoeftes zijn en hoe het systeem daar optimaal op ingericht kan worden. Zo is de kans groot dat er oplossingen mogelijk zijn die je op eigen houtje niet uitgevonden zou hebben. Zeker dus bij het inrichten van je IT voorzieningen is de hulp van een IT bedrijf van grote waarde.

Beveiliging op orde hebben en houden

Voor elk bedrijf is het cruciaal dat de beveiliging van haar data in orde is. Je wilt niet dat je eigen gegevens op straat komen te liggen, en je wilt al helemaal niet dat klantgegevens uitlekken. Dat is immers niet bevorderlijk voor het onderlinge vertrouwen en de zakelijke relatie. Je moet er dus alles aan doen om ervoor te zorgen dat je IT security op orde is. Als je dit overlaat aan professionals, kun je er veel zekerder van zijn dat dat ook daadwerkelijk het geval is. Ook kan je beveiliging door een IT bedrijf up to date gehouden worden en kunnen eventuele problemen vakkundig verholpen worden.

Niet op de loonlijst

Niet op de loonlijst

Een alternatief voor het inschakelen van de diensten van een IT bedrijf, is het in dienst hebben of nemen van een IT-specialist. Het voordeel daarvan is dat die altijd tot je dienst staat. Het nadeel is dat hij ook tot je dienst staat als je eigenlijk geen werk voor hem hebt en doorbetaald moet worden wanneer hij ziek is. Die nadelen heb je niet als je gebruikmaakt van de diensten van een IT bedrijf. Die betaal je alleen wanneer je ze nodig hebt. Ook dan kan men binnen een afzienbare tijd klaarstaan voor jou om eventuele problemen op te lossen.

Uiteraard zijn de diensten van een IT bedrijf niet gratis. Maar het is wel een belangrijke investering in de IT voorzieningen van jouw bedrijf en de beveiliging daarvan. Omdat je je daar ook een IT medewerker, die vaak goed betaald worden, mee kunt uitsparen is het zeer zeker mogelijk dat het uiteindelijk ook de goedkopere optie is.

Related posts

Zelf doen of uitbesteden – wat kies jij als je onderneming groeit?

Danny

Zakelijke en stijlvolle mode-items voor hem en haar

Danny

Jezelf verhuren of een eigen product leveren?

Mathijs

Leave a Comment