Image default
Personeel Tips

3 manieren om aan teambuilding te doen met collega’s

Een goede sfeer op de werkvloer is essentieel voor een hoge productiviteit van je medewerkers. Om de sfeer te verbeteren of te onderhouden organiseren organisaties geregeld een uitje voor het personeel. Tijdens deze uitjes kan aan de teambuilding gewerkt worden, kunnen nieuwe personeelsleden hun plek in de groep vinden, enzovoorts. Er zijn verschillende manieren om aan de teambuilding te werken. Naast een uitje zou je er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om op de werkvloer zelf verschillende activiteiten te organiseren voor het personeel.

Tip 1: organiseer wekelijks een borrel voor het personeel

Je kunt ervoor kiezen om wekelijks een borrel te organiseren. Veel bedrijven hebben op de vrijdagmiddag een borrel waar het personeel bijeenkomt om de afgelopen week en de plannen voor het weekend door te spreken. Tijdens deze borrels leer je personeelsleden op een heel andere manier kennen, omdat dit vaak veel informeler is dan de gesprekken die je bijvoorbeeld tijdens een lunchpauze met elkaar voert.

Tip 2: organiseer een teambuildinguitje in Nederland

Een andere mogelijkheid die je hebt is een teambuildinguitje binnen Nederland. Er zijn verschillende locaties waar leuke uitjes aangeboden worden! Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over het bezoeken van een escape room? Hierbij wordt het personeel in verschillende groepen opgedeeld, waarna iedere groep afzonderlijk moet proberen om uit de afgesloten ruimte te komen. Het team wat hier het snelste in slaagt wint het spel! Ook een gezamenlijke fietstocht of kanotocht kan erg leuk zijn. Bij dergelijke activiteiten moet het personeel met elkaar samenwerken om ergens te komen. Dit bevordert het teamgevoel, wat je ook op de werkvloer zal merken.

Houd er rekening mee dat een teambuildinguitje iets moet zijn wat het gros van het personeel leuk vindt. Het zou zonde zijn als een groot deel van de collega’s met tegenzin aan een teamuitje begint.

Tip 3: ga op vakantie naar het buitenland

Als derde mogelijkheid voor de teambuilding binnen jouw organisatie kun je denken aan een vakantie naar het buitenland. Een vakantie is misschien niet helemaal het juiste woord, omdat er vaak diverse activiteiten worden georganiseerd tijdens deze reizen. Dit kun je zelf doen, maar je kunt hier ook een organisatie voor inschakelen. Er zijn verschillende organisaties die de mogelijkheid aanbieden om een dergelijke reis voor jouw organisatie te organiseren. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar!

Een van de plekken die erg geliefd is onder organisaties, is Toscane. Kijk eens op To-Toscane.nl of je een mooie accommodatie voor je team ziet.

Afbeelding via Shutterstock.com.

Related posts

Veilig werken in de bouw: deze accessoires mogen niet ontbreken

Danny

Wat is het perfecte kerstpakket?

Danny

Kantoor thuis: wat heb je allemaal nodig

Danny Bijl

Leave a Comment