Image default
Carrière Tips

3 nuttige opleidingen voor financials

Hoewel we de term ‘financial’ meer kennen als een bijvoeglijk naamwoord, vat het ook een bepaalde categorie beroepen die zeer van belang kunnen zijn in de zakelijke wereld: mensen die werken met geld en cijfers daaromtrent. Bijvoorbeeld een administrateur, een accountant of een analist. Of je nu zelf financial bent of er iemand voor aanneemt, het is belangrijk om een gedegen theoretische én praktische onderlegging te hebben. Ook om te kunnen doorgroeien is scholing zinnig. Hiervoor bestaan verschillende nuttige opleidingen. We bespreken er drie.

Certified Management Accountant (CMA)

Financials met ambities en een bachelordiploma die interesse hebben in Business Control, Financial Planning and Analysis of Management Accounting kunnen voor het CMA-certificaat gaan. CMA is in feite een vervolgopleiding die leidt tot een grote carrièrepotentieel als financial. Een gedegen basiskennis van Financial Accounting, Management Accounting en Financial Decision-Making is vereist om deze opleiding te kunnen volgen. Als je het CMA-certificaat haalt, toon je daarmee aan dat je de cruciale vaardigheden op het gebied van accounting en financieel management die vandaag de dag nodig zijn bezit. Om het certificaat te behalen is doorlopende scholing, werkervaring én het afleggen van een streng tweedelig examen nodig.

Power BI

Power BI is een praktische cursus waarbij je van een senior financial leert hoe je een interactief dashboard met (draai) grafieken en slicers kunt samenstellen met behulp van de software tool Power BI. Dit doe je door data te verzamelen uit verschillende bronnen, zoals gekoppelde Excel tabellen, tekstbestanden of databases. Je leert hoe je de functies van Excel, Power Pivot en Power Query optimaal en vooral ook snel kunt inzetten voor een goede rapportage. Dit zijn handige vaardigheden voor controllers en financiële analisten die de kwaliteit van hun werk willen verbeteren en daarbij ook nog veel tijd willen besparen.

Nuttige opleidingen voor financials

Mastering Cash Flow

Wil je meer grip krijgen op cashflow, de in- en uitstroom van geld bij een bedrijf? Dan komt de scholing Mastering Cash Flow van pas. Hierbij leer je cashflows voor te bereiden, analyseren, consolideren en te voorspellen. De volledige financiële overzichten en onderliggende accounting principes worden behandeld. Zo krijg je inzicht in welke operationele activiteiten, investeringsactiviteiten en financiële activiteiten cash genereren en welke niet. Als je de cursus afgerond hebt, ben je in staat om cashflow rapportages en planningen te implementeren binnen een organisatie.

Je houdt nooit op met leren in het leven zegt men. Een stapje extra zetten om je kennis te verdiepen of verbreden is altijd een goede investering als je stappen wilt maken in je carrière, ook als financial.

Related posts

Meer quality time met een kunststofvloer op kantoor

Danny

Deze investeringen leveren je direct geld op

Danny

Spaaracties: op welke manier kan je klant sparen?

Danny

Leave a Comment