Image default
Eigen bedrijf Personeel

3 redenen om gebruik te maken van payrolling

Heb jij ook net als veel andere ondernemers geen tekort aan opdrachten? Altijd druk met het maken van producten of leveren van diensten? Ondernemers werken al vaak meer dan 40 uur in de week, maar het is natuurlijk wel zaak enige balans tussen je werk en privéleven te houden. En fijn als je geen lucratieve of interessante opdrachten af hoeft te slaan. De hoogste tijd dus om extra hulp in te roepen. Bang om risico te lopen en voor administratieve rompslomp? Niet nodig, als je gebruik maakt van payrolling.

Payrolling in het kort

Er zijn veel bedrijven die jou als ondernemer kunnen ondersteunen. Als je de term ‘payroll’ hoort, denk je door de vertaling in het Nederlands al gauw aan loonadministratie waarschijnlijk. Maar bedrijven die als zakelijke dienstverlening payrolling aanbieden, doen veel meer dan dat alleen. Bij payroll neemt het bedrijf een persoon voor jou in dienst. Jij hebt de verantwoordelijkheid een geschikte kandidaat voor een openstaande vacature te vinden. Daarnaast begeleid je de medewerker natuurlijk zelf bij de dagelijkse gang van zaken tijdens het uitvoeren van werk. De payrollorganisatie neemt de medewerker echter in dienst, en is daarmee verantwoordelijk voor alle wettelijke verplichtingen en administratieve zaken.

1.      Waarom payroll, in plaats van uitzenden of detacheren?

Het grote voordeel van payrolling ten opzichte van (tijdelijke) krachten die op uitzend- of detacheringsbasis werken, is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het werven van de juiste persoon. Veel mensen denken dat payrolling meer iets is voor grote bedrijven, maar het is juist uitermate geschikt voor ondernemers. Omdat je als ondernemer erg nauw met de in te huren persoon gaat samenwerken, wil je zelf graag actief zijn tijdens het wervingsproces. Je kunt zo eerder beoordelen met wat voor personen je te maken hebt. Heb je tijdens een gesprek helemaal geen klik met iemand die op papier wel absoluut geschikt is voor de functie? Bij payrolling zie je zelf alle vacatures en sollicitatiebrieven van kandidaten. Aan de hand daarvan kun je ook iemand uitnodigen die in eerste instantie misschien niet de juiste ervaring op opleiding heeft, maar waar je wel veel potentieel in ziet.

2.      Geen extra tijd kwijt aan administratie

Als ondernemer heb je absoluut geen saai werk. Je bent immers niet met een enkel klein deeltaakje in een grotere organisatie bezig, maar met het runnen van een bedrijf in zijn geheel. Bijvoorbeeld met de verkoop van producten of het leveren van diensten, de eventuele inkoop, marketing, administratie en ga zo maar door. Hoewel dit het dagelijkse werk afwisselend maakt, zorgt het ook wel eens voor irritatie. Want zeker aan administratie gaat bij veel ondernemers naar eigen mening veel kostbare tijd verloren. Tijd die ze liever zouden besteden aan de kerntaken van de onderneming. Bij payrolling verzorgt de payrollpartner de salarisadministratie en verzuimbegeleiding. Daarnaast blijven zij op de hoogte van de steeds veranderende wet- en regelgeving rond loondienst. Jij als ondernemer hebt het voordeel dat je gemakkelijk extra hulp kunt inroepen, zonder dat dit ten koste gaat van de tijd en energie die je in je onderneming kunt steken.

Payroll

3.      Zonder risico extra hulp inschakelen

Veel ondernemers hebben weinig financiële reserve. Hoewel ze soms echt omkomen in het werk, vinden ze het daarom lastig om extra hulp in te schakelen. Want wat moet je doen als je iemand aanneemt en de medewerker ziek wordt of arbeidsongeschikt raakt? Dat maakt het zelf in dienst nemen van medewerkers wel een gok. Bij payrolling loop je wat dit betreft geen risico. Zij zijn namelijk verantwoordelijk eventuele risico’s bij ziekte of arbeidsongeschiktheid.

Related posts

Tips van een social business pionier

Danny

Creativiteit stimuleren in het team

Dagmar

Uw producten goed verpakken

Danny

Leave a Comment