Image default
Eigen bedrijf Financieel Ondernemen Tips

3 redenen om te beginnen met factoring als mkb’er

Als ondernemer in het mkb ben je sterk afhankelijk van klanten die netjes hun afspraken nakomen en je facturen op tijd betalen. Doen ze dit niet, dan kan dit in sommige gevallen voor acute financiële problemen aan jouw zijde zorgen. Daarom is het verstandig om ervoor te zorgen dat je altijd een goede financiële buffer hebt voor dergelijke noodgevallen. Maar het is eigenlijk toch vooral fijn als je gewoon je geld op tijd krijgt. Een manier om daarvoor te zorgen, is door gebruik te maken van een factoring dienst zoals die van TheBlueFactor. Je besteedt je openstaande facturen dan uit aan het factoringbedrijf. Deze betaalt je direct uit en gaat vervolgens zelf bij de klant achter de betaling aan. Uiteraard is dit een betaalde dienst. We geven drie redenen om te beginnen met het gebruik maken van factoring als mkb’er.

Steady cashflow

Het belangrijkste argument om gebruik te gaan maken van factoring, is dat het ervoor zorgt dat je kunt rekenen om een stabiele binnenkomst van inkomsten. Natuurlijk hangt dit ook af van de continuïteit van je werkzaamheden, maar je hoeft niet meer te wachten om de beloning voor je diensten te ontvangen. Zo kun je het inkomen beter garanderen voor jezelf en je eventuele medewerkers, en voorkom je dat je met een financieel gat te maken krijgt met alle mogelijke gevolgen van dien.

Sneller investeringen kunnen doen

Sneller investeringen kunnen doen

Een ander groot voordeel van factoring in het mkb, is dat je in staat stelt sneller investeringen te realiseren. Je kunt beter plannen als je weet wanneer je het geld beschikbaar hebt, en dankzij factoring kun je je ervan verzekeren dat je facturen meteen betaald worden. Hoe sneller je je investeringen kunt realiseren, hoe eerder je er ook de baten van krijgt en des te sneller je bedrijf dus kan groeien.

Focussen op je core business

Administratieve zaken zijn voor weinig mensen de reden waarom ze ondernemer worden, boekhouders uitgezonderd en financieel adviseurs uitgezonderd. Je wordt ondernemer omdat je een vak in de vingers hebt en dat als je eigen baas wilt uitoefenen. Administratieve taken zijn daarbij vaak een noodzakelijk kwaad. Wanneer je jezelf de moeite bespaart van het achter betalingen aan moeten gaan door gebruik te maken van factoring, geeft dat je de ruimte om je meer te focussen op je core business.

Natuurlijk is het met factoring wel zo dat je een derde partij inzicht geeft in de financiële zaken van jouw bedrijf plus de zaken die je doet met klanten. Het kan verstandig zijn om klanten niet te verrassen en met ze te bespreken dat jij op deze manier facturen wilt innen.

Related posts

Helemaal klaar met je werk? Misschien kun je aan de bak binnen deze kansrijke beroepen!

Dion

Bedrijven helpen door het bedrijf te verbeteren

Danny Bijl

Ga een smartphoneverslaving tegen met deze tricks

Mathijs

Leave a Comment