Image default
Eigen bedrijf Tips

3 verschillende manieren om sneller aan startkapitaal te komen

Heb jij voor ogen dat je een bedrijf wilt gaan starten? Vaak is dan startkapitaal nodig. Een bepaalde inventaris in is immers vaak nodig voor de bedrijfsvoering. Maar hoe maak je die droom zo snel mogelijk werkelijkheid? We bespreken drie verschillende manieren om sneller aan startkapitaal te komen zonder.

Geld lenen

De snelste manier om aan startkapitaal te komen voor het starten van je bedrijf, is natuurlijk geld lenen. Als de benodigde investering om je bedrijf te kunnen starten hoog is, rest je ook weinig andere mogelijkheden. Maar voor lang niet elk type bedrijf is een hoge investering nodig. Wil je snel van start kunnen gaan met behulp van een kleine lening, dan zijn er aanbieders waar direct geld lenen mogelijk is. Houd er wel rekening mee dat je het geld ook moet terugbetalen en je met rente te maken krijgt, waardoor de investering duurder uitvalt.

Investeren in cryptovaluta

Wil je je geld relatief snel zien groeien, dan is het het overwegen waard om te investeren in cryptovaluta. Dat is een markt waar nog een hoop rek in zit, omdat er steeds meer vertrouwen in begint te ontstaan. Beleg je tijdig in de juiste cryptovaluta, dan kun je op korte termijn winst boeken op je inleg. Dat gaat dan waarschijnlijk niet om verdriedubbeling van je inleg, maar wel om wat in feite makkelijk verdiend geld is. Natuurlijk neem je een risico, maar als je je investering spreidt over meerdere veelbelovende crypto’s, dan is de kans niet zo groot dat je er geld op verliest. Je kunt hier overzichtelijke en toegankelijke apps als Blox en Binance voor gebruiken.

Zuinig op de uitgaven zijn

Verschillende manieren om sneller aan startkapitaal te komen

Sparen in de traditionele zin heeft op dit moment weinig zin. Je spaargeld groeit niet meer vanzelf door de lage rentes. Maar je kunt natuurlijk wel méér gaan sparen. Als je jezelf ten doel stelt dat je je bedrijf wilt oprichten, kun je daar sneller naartoe werken door tot die tijd zuinig te zijn in je persoonlijke uitgaven. Geef geen geld nodig aan zaken die wel leuk, maar niet noodzakelijk zijn. Kijk ook eens goed naar je vaste lasten. Kun je terecht bij een goedkopere energieaanbieder, internetprovider, verzekeraar of telefoonprovider? Het afsluiten van goedkopere contracten en abonnementen levert je ook nadat je voldoende geld bij elkaar gespaard hebt voor je bedrijf nog geld op.

Het zijn drie methodes geld bij elkaar te krijgen die sterk van elkaar verschillen, maar elkaar ook kunnen aanvullen. Want waarom zou je niet zuinig zijn en investeren in cryptovaluta naast een eventuele lening?

Related posts

De negatieve gevolgen van een BKR registratie voor het bedrijf

Danny Bijl

Ondernemen onder de 18 jaar – Hoe doe je dat?

Danny

Het belang van kwaliteitsmanagement en incidentmanagement voor zorgverleners

Danny Bijl

Leave a Comment