Image default
Eigen bedrijf Finance Lifestyle Tips

3 voordelen van LED verlichting op kantoor

Je hoort er veel mensen over; de overstap van conventionele verlichting zoals TL of halogeen naar LED verlichting. Het heeft heel veel voordelen zeggen ze, maar wat is daar eigenlijk van waar? Om een weloverwogen keuze te maken of het voor jouw kantoor ook een goed idee is, moet je er alles van af weten. Daarom zetten we in dit artikel alles wat je moet weten over de overstap naar LED verlichting.

Voordeel 1: energie en kosten besparen

We vallen meteen met de deur in huis met het meest besproken voordeel van LED verlichting. Het bespaart energie en daardoor bespaar jij op je maandelijkse kosten. Maar hoe werkt dat dan precies? Hoe kan het dat LED verlichting zo veel minder energie nodig heeft? Dat is eigenlijk heel simpel. Bij TL verlichting gaat een groot deel van de energie verloren aan warmte, tot wel 90%! LED armaturen worden minder warm, waardoor alle energie gebruikt wordt voor de verlichting. Zo heb je dus een stuk minder energie nodig, voor dezelfde mate aan verlichting. Daarnaast gaat LED verlichting een stuk langer mee, waardoor je ook minder onderhouds- en vervangingskosten hebt. Je kunt via een besparingstool makkelijk zelf je besparing berekenen.

Maar hoe zit dat dan met de investering?

Natuurlijk kost het ook geld om al je huidige verlichting te laten vervangen door LED verlichting. Echter is dit een goede investering voor jouw bedrijf want door de grote besparing op je maandelijkse energierekening, verdien je je investering gemiddeld binnen twee jaar terug. Zeker de moeite waard dus!

Voordeel 2: een milieuvriendelijk visitekaartje

Een investering in LED verlichting is ook een investering in de duurzaamheid van je bedrijf. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid is tegenwoordig natuurlijk erg belangrijk. Doordat je een stuk minder energie verbruikt, spaar je het milieu ook. En mensen doen graag zaken met bedrijven die niet alleen aan zichzelf denken, maar ook aan hun omgeving. Ook de overheid stimuleert deze milieuvriendelijke en duurzame investering in je bedrijf. Je kan door een investering in LED verlichting namelijk in aanmerking komen voor subsidie vanuit de overheid middels de Energie Investeringsaftrek. Een win-win situatie dus.

Voordeel 3: LED verlichting verhoogt de productiviteit op kantoor

LED verlichting heeft daarnaast ook indirecte voordelen op bijvoorbeeld je medewerkers. LED verlichting is namelijk veel rustiger; het trilt een stuk minder dan bijvoorbeeld TL verlichting. Hierdoor hebben mensen minder snel last van hoofdpijn. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat medewerkers met LED verlichting op kantoor een stuk productiever zijn. Daarnaast verhoogt het ook nog eens het werkplezier.

 

Related posts

Waarom je niet altijd voor een standaard CMS zou moeten gaan

Danny Bijl

Tips voor jouw kantoorinrichting

Danny

Wat moet je als zelfstandig ondernemer in het geval van arbeidsongeschiktheid?

Dion

Leave a Comment