Image default
Eigen bedrijf Ondernemen Tips

3 werkzaamheden waarvoor je als ondernemer best externe hulp inschakelt

Ondernemen is heerlijk en geeft je veel vrijheid. Je bent je eigen baas en kunt hele dagen bezig zijn met je passie. Of dat hoop je toch… jammer genoeg verlies je vaak veel tijd aan papierwerk en andere zaken. Het is dan ook helemaal geen schande om voor sommige werkzaamheden externe hulp in te schakelen. Vaak kan een professional jouw vervelende klusje  foutloos en in no-time oplossen. Het is dus echt wel het geld waard! In dit artikel bespreken we drie werkzaamheden waarvan wij vinden dat externe hulp inschakelen veel voordelen biedt! 

1. Schakel een boekhouder in

We weten het – een goede boekhouder is niet goedkoop. Maar geloof ons: een goede boekhouder is ook élke cent waard! Als je niet veel kent van de Nederlandse wetgeving rondom je bedrijfsbelastingen, dan is het jaarlijks een stevige kluif om alles goed in te vullen. Elk jaar zijn er immers weer nieuwe wetten en richtlijnen waaraan een bedrijf moet voldoen waarvan je vast nog nooit gehoord hebt. Vaak zit je lange avonden te zweten om overal de correcte informatie in te vullen. Dit kan makkelijker met een boekhouder. Een boekhouder is immers op de hoogte van alle nieuwste regels én heeft de beste software om makkelijk en snel je hele administratie op orde te hebben voor de belastingen. Zo heb je geen last van stress en frustratie en kun je je focussen op wat echt telt: je eigen bedrijf. Een bijkomend voordeel is dat goede boekhouders precies weten hoe ze je belastingaangifte moeten invullen zodat deze zo voordelig mogelijk is voor je bedrijf. Handig, toch? 

Schakel een boekhouder in

2. Laat je IT over aan een externe organisatie

Het laatste dat je als ondernemer wil, is dat je gehackt wordt en je bedrijfsdata online komt. Of dat er een storing is, waardoor je software het begeeft nét voor een belangrijke pitch. Elk bedrijf is erg afhankelijk van internet, software en hardware en het is dan ook erg belangrijk dat deze goed werken én goed beveiligd zijn. IT beheer is behoorlijk ingewikkeld, waardoor je er echt veel van moet weten om bijvoorbeeld zwakke punten te herkennen in je systeem. Als je in zee gaat met een extern bedrijf, dan checken zij geregeld je hele systeem, denk hierbij aan het bekijken van hardware statussen en het controleren van logs. 

3. Vraag hulp bij recruitment

Als je wilt groeien met je bedrijf, dan heb je goed personeel nodig. Als de sollicitaties die je binnenkrijgt niet fantastisch zijn, dan kun je zelf op zoek gaan naar nieuwe werknemers op bijvoorbeeld LinkedIn. Dit is echter een werkje dat veel tijd in beslag neemt. Daarom kun je ervoor kiezen om een recruiter in te huren die op zoek gaat naar allerlei profielen die passen bij jouw bedrijf. Zo kun je passende werknemers aannemen zonder dat je zelf uren LinkedIn-profielen moet bekijken. 

Welke externe hulp schakel jij al in? 

Related posts

Bespaar als ondernemer dankzij zonne-energie

Danny Bijl

Geef een onvergetelijke presentatie voor jouw collega’s

Dagmar

Veilig op de motor onderweg van A naar B

Danny

Leave a Comment