Image default
Lifestyle Tips

4 handige oplossingen voor staand werken

Staand werken is gezond, daarom doen ook steeds meer mensen het. Het zorgt voor minder rug-, schouder- en nekklachten én je verbrandt meer calorieën tijdens het werken. Ook zorgt staand werken voor een betere doorbloeding. Alle reden om erop in te zetten dus. Maar er is nog wel het een en ander nodig om staand werken te faciliteren. We bespreken vier handige oplossingen voor staand werken.

Zit-sta bureaus

Tamelijk iconisch voor het staand werken zijn zit-sta bureaus. Dit zijn bureaus die dusdanig fors en gemakkelijk in hoogte verstelbaar zijn dat je eenvoudig kunt afwisselen tussen staand en zittend werken. Veel zijn zelfs elektrisch verstelbaar, waardoor het echt een fluitje van een cent wordt. Zit-sta bureau zijn in verschillende formaten verkrijgbaar, dus ook voor kleinere ruimtes is er zo’n verstelbaar bureau te vinden.

Zit-sta werkstations

Wil je zitten en staan kunnen afwisselen tijdens het werken, maar wil je niet investeren in heel nieuw bureau dat op grote schaal in hoogte verstelbaar is? Dan kun je als goedkoper alternatief kiezen voor een zit-sta werkstation. Deze kun je op je huidige bureau plaatsen. Ze bieden een laag gelegen plateau voor het toetsenbord en de muis en monitorarmen waarin je monitoren kunt bevestigen. Vervolgens kun je dit werkstation instellen op de gewenste hoogte. Sommige zit-sta werkstations bieden nog extra’s zoals kabelmanagement, draadloze oplaadpunten en ruimte voor kantoorartikelen of documenten.

Handige oplossingen voor staand werken

Computerkasten

Een ander interessant alternatief voor een staande werkplek is een computerkast. Dit is vooral erg handig wanneer je kampt met ruimtegebruik. Computerkasten bestaan in verschillende formaten en indelingen, maar er zijn zeker computerkasten die ruimte voor werkstation op staand niveau bieden. Vaak hebben ze een uitschuifbaar plateau waarop het toetsenbord en de muis kunnen liggen. In de kast eronder is ruimte voor je computerkast of zelfs een printer en andere zaken. Een handige multifunctionele oplossing dus. Je koopt dit soort computerkasten bij Vink Lisse.

Zit-sta matten

Hoewel staand werken gezond is, kun je wel last krijgen van je voeten als je lang staat. Dat kan tot krampen leiden. Een handige manier om dat tegen te gaan is door te zorgen voor een zachte ondergrond. Zit-sta matten bieden hierbij uitkomst. Deze zachte matten hebben drukpunten die helpen om je doorbloeding op gang te houden en spieren te activeren wanneer je er kleine voetbewegingen op maakt. Een slimme investering in je welzijn en comfort dus!

Kortom, het vergt even een investering, maar dan kun je wél staand werken. Misschien ga je je als gevolg daarvan ook fitter voelen!

Related posts

Portofoons: ideale communicatiemiddelen in een magazijn of in de bouw

Danny

4 X Meer focus tijdens het werken

Dagmar

Waarom netwerken goed is voor jouw carriere

Dagmar

Leave a Comment