Branches Eigen bedrijf Logistiek Vastgoed

4 manieren om aan een prestigieuzere bedrijfslocatie te komen

Een prestigieuze bedrijfslocatie kan een hoop doen voor de uitstraling van je bedrijf. Maar zo’n locatie is vaak erg duur en ook niet zo makkelijk te vinden. Zo kan het vinden van kantoorruimte in Amsterdam een hele uitdaging zijn. Wat zijn je opties om toch aan een prestigieuzere locatie te komen? We bespreken vier opties.

Zelf bouwen op goede locatie

Gaat het al langere tijd erg goed met je bedrijf, dan kun je overwegen of het binnen je mogelijkheden ligt om een eigen bedrijfspand te laten bouwen. Je hebt dan zelf de controle over de locatie en kunt dan dus een prestigieuzere locatie aankopen door daar grond te kopen. Een groot bijkomend voordeel is dat je je bedrijfspand dan ook nog eens helemaal kunt afstemmen op je eigen wensen en behoeftes. Het is natuurlijk wel zo dat beschikbare ruimte schaars én duur is op toplocaties. Maar aangezien die locatie je zaken verder kan stimuleren, kan deze investering zeker de moeite waard zijn.

Business center

Business center

Bouwen is natuurlijk niet voor iedereen een optie. Als er dan ook nog eens geen leegstaand bedrijfspand op een mooie locatie te vinden is, wat moet je dan? Je kunt gebruik gaan maken van een zogenaamd business center. Dit is een commercieel pand waarin meerdere bedrijven tegelijkertijd gevestigd zijn. Vaak is de kantoorruimte dan al gemeubileerd en kun je zo instappen. Wat een business center verder karakteriseert, is dat je gebruik kunt maken van aanvullende diensten. Zo is er bij de ingang een receptie die je gasten kan opvangen en telefoontjes aanneemt. Daarnaast kun je doorgaans ook vergaderzalen reserveren in het pand. Een business center ademt zakelijkheid en professionaliteit, dus dit is zeker een interessante optie mits deze zich op een gewenste locatie bevindt.

Bedrijfsverzamelgebouw

Een goedkoper alternatief voor het business center is een bedrijfsverzamelgebouw. Het belangrijkste verschil zit hem in het ontbreken van de aanvullende diensten. Er is geen receptie om gasten te ontvangen en het pand is volledig verdeeld onder de gevestigde bedrijven, die het moeten doen met de ruimte die van hen is. Geen flexibel gebruik van gedeelde vergaderzalen dus. Vaak bevinden bedrijfsverzamelgebouwen zich op praktische locaties, zoals langs de snelweg. De uitdaging is dan om een bedrijfsverzamelgebouw te vinden op een prestigieuze locatie waar voldoende ruimte over is voor jouw bedrijf. Een bedrijfsverzamelgebouw biedt weliswaar niet de luxe uitstraling van een business center, maar kan wel een upgrade naar een betere locatie bieden.

Virtueel kantoor

Wil je wel de locatie, maar niet de daadwerkelijke bedrijfsruimte? Dat klinkt vreemd, maar het is daadwerkelijk mogelijk om je bedrijf naar de buitenwereld te ‘vestigen’ op een zeer prestigieuze locatie zonder daar daadwerkelijk bedrijfsruimte te hebben. Dit kan met behulp van een zogenaamd virtueel kantoor. Zo kun je een virtueel kantoor in Amsterdam aan de prestigieuze Keizersgracht huren. Hier kun je je post en telefoontjes naartoe laten gaan, die daar verwerkt worden voor je. Zo kun je op een toplocatie gevestigd zijn, wat de uitstraling van je bedrijf ten goede kan komen, zonder de bijbehorende kosten. Wil je klanten ontvangen? Dan kun je een vergaderzaal huren op de locatie van je virtueel kantoor!

Waar een wil is, is een weg. Niets is zonder een prijskaartje, natuurlijk, maar de mogelijkheden zijn er om als bedrijf een upgrade te maken naar een prestigieuzere bedrijfslocatie. Of die nu echt is of niet.

Related posts

Een tankpas voor je bedrijf: wat heb je eraan en hoe werkt het?

Danny Bijl

Is een ERD ook van belang voor een startende onderneming?

Danny Bijl

3 goede redenen om een incassobedrijf in te schakelen

Danny Bijl

Leave a Comment