Image default
Logistiek Ondernemen Tips

4 producten waarbij een kartonnen koker van pas komt voor verzending

Online wordt van alles verkocht en mensen schromen er bij weinig dingen nog maar voor om deze via het internet te kopen. Dat betekent dat er van alles per post verstuurd wordt. Gewone formaten dozen bieden alleen niet voor ieder product de ideale verpakking voor verzending. Gelukkig zijn er ook wat meer bijzondere soort verzenddozen te krijgen. Zoals kartonnen kokers. We bespreken vier gevallen waarin die uitstekend van pas komen voor verkopers.

Paraplu’s

Ooit wel eens nagedacht over hoe een paraplu verstuurd zou moeten worden bij een online aankoop? Het is grote onzin om er een enorme doos voor te gebruiken, want dat kost onnodig veel geld en dan verstuur je vooral lucht. Voor paraplu’s kan een kartonnen koker perfect zijn. Hierin kun je de paraplu veilig en efficiënt versturen. Misschien heb je voor paraplu’s met een gebogen handvat een wat bredere koker nodig.

Bierblikken

Craft beer is helemaal in. Sinds corona is het ook heel normaal geworden om blikken speciaalbier online te bestellen. Vaak worden hiervoor dozen gebruikt waar met een kartonnen inzet vakjes in zijn gemaakt. Maar wat als je bierblikken verkoopt en iemand bestelt er maar vier of vijf? Dan verstuur je een onnodig grote doos die vooral met lucht en lege vakken gevuld is. In een kartonnen koker kun je een aantal blikken op elkaar stapelen en ze op een efficiënte manier naar de klant versturen.

Drankflessen

In het verlengde van het vorige komen kartonnen kokers natuurlijk ook uitstekend wanneer je wijn of sterke drank verkoopt. In beide gevallen is er een aanzienlijke kans dat klanten maar één of twee flessen bestellen. Ook dan is een te grote doos onpraktisch, mede omdat je de lege ruimte moet opvullen om te voorkomen dat de fles heen en weer gaat rollen door de doos. Bij een kartonnen koker kan de fles geen kant op.

Drankflessen

Posters en tekeningen

Het versturen van posters en tekeningen is ook altijd een uitdaging. Je kunt ze immers niet vouwen, want dan veroorzaak je onherstelbare schade. Ook wil je voorkomen dat de posters of tekeningen in het bezorgproces een vouw oplopen omdat er onvoorzichtig mee omgesprongen wordt. Opgerold in een kartonnen koker kunnen posters en tekeningen onbeschadigd vervoerd en afgeleverd worden. In een lijst of vastgemaakt aan de muur worden ze vanzelf weer plat zonder beschadiging.

Je koopt kartonnen kokers, andere handige dozen en zelfs dozen op maat bij 123kartonnendozen.nl. Wat het punt dat we aan het begin van het artikel maakte nog maar eens onderstreept: zelfs dozen bestel je gewoon online!

Related posts

Waarom boekhoudsoftware noodzakelijk is voor een ZZP’er

Danny

Koffiebekers bedrukken voor bedrijf

Danny

Top-Down management, kan dat nog in deze tijd?

Mathijs

Leave a Comment