Image default
Branches Ondernemen Tips

4 tips bij de aanschaf van koel- en vriesapparatuur

Misschien wel één van de belangrijkste aanschaffen in verschillende sectoren (waaronder de horeca) is de juiste koel- en vriesapparatuur. Een koelvitrine voor in de horeca is natuurlijk niet te vergelijken met de koelvitrine op kantoor, en moet dan ook aan verschillende specifieke eisen en kwaliteiten voldoen. We geven dan ook graag wat handige tips bij de aanschaf van koel- en vriesapparatuur.

  1. Waar ga je het voor gebruiken?

Waar ga je jouw koel- en vriesapparatuur uiteindelijk voor gebruiken? Ga je er ingrediënten in bewaren, gerechten invriezen of je voorraad in opslaan? Naast het uiteindelijke doel van de koel- en vriesapparatuur is natuurlijk ook de branche waarin je werkt erg belangrijk. Als bezorgrestaurant heb je natuurlijk een ander soort koeling nodig dan een normaal restaurant.

  1. De locatie

Waar gaat de koel- en vriesapparatuur uiteindelijk komen te staan? De omgevingstemperatuur heeft namelijk een grote invloed op je uiteindelijke keuze. Staat de koel- en vriesapparatuur in de keuken, dan loopt de temperatuur vaak al snel op. En deze temperatuur heeft weer invloed op het functioneren van je koel- en vriesapparatuur. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur kun je kijken of je kiest voor een stekkerklare koeling, of een koeling met een aparte motor aan de buitenkant van het pand. Daarnaast moet er natuurlijk voldoende ruimte zijn om warme lucht af te voeren, en koude lucht aan te voeren. Ook de uiteindelijk plaatsing is belangrijk. Een koel- en vriesapparaat verbruikt natuurlijk meer energie wanneer deze naast een continu verwarmende gaspit staat.

  1. De capaciteit

Kijk ook voordat je een keuze maakt even goed naar de capaciteit die je nodig hebt. Zowel de inhoud als het vermogen van je koel- en vriesapparatuur heeft hier natuurlijk grote invloed op. Wat voor type bedrijf heb je, in welke branche bevind je jezelf, hoeveel couverts moet de koel- of vriesapparatuur maximaal kunnen dragen en ga zo maar door.

  1. Een oog op duurzaamheid

De koel- en vriesapparatuur staan natuurlijk 24 uur per dag aan, en dit betekent dat er flink wat energie verbruikt wordt. Kies dus voor de meest duurzame mogelijkheid in het assortiment om op deze manier ook in de toekomst op de kosten te kunnen besparen. Daarnaast draag je zo je steentje bij aan het milieu, en ben je maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen. Ook andere factoren kunnen invloed hebben op het energieverbruik van je koel- en vriesapparatuur. Vermijd bijvoorbeeld warme producten of materialen rondom of zelfs op de koel- en vriesapparatuur, en zorg dat het apparaat altijd vrij staat zodat het de warme lucht makkelijk kwijt kan.

Related posts

Waar je op moet letten tijdens de keuze voor een SEO bureau

Danny Bijl

Verduurzaam het dak van je bedrijfspand

Danny Bijl

6 redenen om te focussen op een nichemarkt

Dion

Leave a Comment