Image default
Commercieel Ondernemen Partners Tips

4 Tips bij het uitkiezen van relatiegeschenken

Wanneer relatiegeschenken op de juiste manier worden ingezet, kunnen deze een groot verschil maken voor bedrijven. Het kan relaties verbeteren, loyaliteit belonen, retentiepercentages verhogen en merkherkenning vergroten. Het is daarom belangrijk om op de beste momenten de juiste indruk te maken met relatiegeschenken om er het meeste uit te halen. Hoe je de juiste keuze maakt bij het selecteren van relatiegeschenken, leggen we in deze blog aan je uit.

1. Denk aan verschillende scenario’s

Er zijn verschillende momenten waarop je relatiegeschenken kunt geven. Dit hoeven niet alleen grote gebeurtenissen, zoals feestdagen, te zijn. Juist door voor verschillende situaties en scenario’s geschenken voor te bereiden, kun je je zakenrelaties verrassen. Zo verwachten er meer dan genoeg mensen rond de kerst een geschenk, maar verwachten ze dit juist niet rond de bouwvak. Door relaties met een zomerse kleinigheid te verrassen, kun je een grote impact maken. Je valt namelijk op door op verschillende momenten iets cadeau te doen.

2. Kies passende relatiegeschenken

Je kunt bij een eerste order, een order met een bepaald bedrag of een order met een bepaald volume een eenvoudig relatiegeschenk cadeau doen. Wanneer je ervoor zorgt dat deze past bij de sector waarin je actief bent, of de artikelen die zijn besteld, is de kans groter dat het wordt opgemerkt. Zo kan een kaarsenwebshop aanstekers met logo bij een bestelling meegeven en kan een wijngroothandel een kurkentrekker aanbieden bij een eerste order. Let erop dat het geschenk past bij de reden waarom deze wordt gegeven en wees je ervan bewust dat het gaat om een kleinigheid.

3. Denk na over de doelgroep

Denk na over de doelgroep

Bij het selecteren van de juiste relatiegeschenken voor je bedrijf, is het cruciaal dat je rekening houdt met de doelgroep voor wie deze geschenken bedoelt zijn. Pas je geschenken aan op de ontvanger ervan. Bij een jonge, moderne doelgroep die vaak onderweg is, kies je voor een waterfles die ze mee kunnen nemen of een powerbank zodat ze gemakkelijk hun telefoon op kunnen laden. Als je zakenrelaties vooral bourgondische mannen rond de dertig zijn, dan maak je goede indruk met een bedrukte kaasplank met kaas of een sleutelhanger met een bieropener.

4. Personaliseer je geschenk

Wanneer je je relatiegeschenken laat bedrukken met je bedrijfsnaam of logo, helpt dit de merkherkenning te vergroten. Maak hier daarom verstandig gebruik van door Maxilia relatiegeschenken te laten bedrukken. Je wilt dat je bedrijfsnaam of logo duidelijk te zien is, maar ook weer niet te schreeuwerig wordt. Het moet namelijk een relatiegeschenk blijven dat je geeft om loyaliteit te belonen of iemand te bedanken. Het moet geen marketingstunt lijken, als dit het niet is. Je loopt anders het risico dat het relatiegeschenk niet goed in de smaak valt, waardoor de relatie negatief wordt beïnvloed.

In de essentie is het bij het selecteren van je relatiegeschenken belangrijk om hier goed over na te denken en bij verschillende factoren stil te staan. Zo kun je een geïnformeerde keuze maken en relatiegeschenken op een tactische manier inzetten. Hierdoor ontvangen je zakelijke contacten geschenken waar ze echt blij van worden, wat je relaties versterkt en je imago verbetert.

Related posts

Zo zorg je voor een perfecte urenverantwoording als ZZP’er

Danny

4 tips om als bedrijf om te gaan met verbouwingen

Danny

Je geheugen trainen, 10 tips

Mathijs

Leave a Comment