Image default
Eigen bedrijf Lifestyle Ondernemen

4 tips om als bedrijf om te gaan met verbouwingen

Als ondernemer moet je soms beslissingen maken die niet erg populair zijn. Verbouwingen doen aan het gebouw terwijl de werkzaamheden doorgaan, is zo’n beslissing. Toch zijn er verschillende manieren om dit proces zo vlot mogelijk te laten verlopen. We geven je graag 4 tips om goed de verbouwingen te overleven! 

1. Laat werknemers flexibel werken

Het is niet erg fijn om te werken terwijl er geboord wordt in de ruimte ernaast. Daarom is dit de periode om je werknemers flexibel te laten werken als dat mogelijk is. Voor werknemers is het vaak fijn om eens thuis te kunnen werken en bij veel beroepen is dit een mogelijkheid. Kunnen de werknemers enkel hun werkzaamheden uitvoeren ter plekke? Dan kun je ook flexibel zijn qua uren.

2. Huur een container

Kantoor verhuizen afvalcontainer

Tijdens verbouwingen wordt er vaak een deel van het pand afgesloten. Dat kan zorgen voor plaatsgebrek! Dit kun je oplossen door een container te huren, die wordt ingezet als een tijdelijke opslagruimte of kantoorunit. Kantoorunit containers hebben ramen, verwarming, verlichting en stroomvoorziening. Ideaal om een periode mee te overbruggen! Er zijn zelfs containers met minikeukens en toiletten! Meest gekozen zijn de 10ft containers, maar ook andere afmetingen behoren tot de mogelijkheden. 

3. Zet deadlines

Verbouwingen zijn vervelend, maar ze zijn gelukkig tijdelijk. Of dat is toch de bedoeling … Als ondernemer is het belangrijk om op de deadlines te letten en de bedrijven die de werkzaamheden uitvoeren aan deze afgesproken deadlines te herinneren, als er iets misgaat. Lang aanslepende verbouwingen kunnen ervoor zorgen dat je personeel erg humeurig wordt, en dat wil je uiteraard niet! Goede afspraken zorgen voor geslaagde verbouwingen. 

4. Vier het einde van de verbouwingen

Het is misschien een beetje valsspelen, maar wedden dat je personeel de vervelende kantjes van de verbouwingen snel vergeten als je een knaller van een openingsfeest houdt? Of als jullie als team eens lekker gaan eten? Vergeet als ondernemer ook niet je werknemers te bedanken voor hun geduld tijdens deze periode. 

We hopen dat je verbouwingen spoedig mogen verlopen!

Related posts

Professioneler overkomen als zzp’er, 10 tips

Mathijs

Hoe een grote kantoorruimte opgeruimd te houden

Dion

5 belangrijke punten als je een online bierwinkel wilt starten

Dion

Leave a Comment