Image default
Finance Financieel Geld

4 tips om in woelige tijden winst te maken met cryptomunten

Lange tijd waren cryptomunten één grote goednieuwsshow. Investeerders hadden hun inleg met factor 1.000 vermenigvuldigd. Later werd dat factor 10. Om vervolgens nog over enkele luttele procentpunten te spreken en dan maar fikse verliezen met de mantel der liefde te bedekken. De laatste maanden hebben cryptomunten het dan ook moeilijk gehad, hoewel er soms wel even een heropleving merkbaar was. In deze woelige tijden nog in cryptomunten investeren? Dat lijkt soms geschift te zijn. Toch kan je nog steeds winsten boeken. Maar dan lees je maar beter deze vier tips.

# 1. Bekijk cryptomunten net zoals grondstoffen

Een van de grootste fouten die worden gemaakt, is het lukraak investeren in cryptomunten terwijl ze eigenlijk maar weinig meerwaarde te bieden hebben. Je investeert toch ook niet in olie omdat je gelooft in elektrische wagens? Dezelfde zienswijze moet je hebben ten aanzien van cryptomunten. Je dient whitepapers te lezen en na te gaan of er ook echt toekomstmuziek weerklinkt. Bieden ze geen toegevoegde meerwaarde? Dan investeer je niet. Punt uit.

# 2. Grijp kansen

In 2017 was er een algehele euforie. Sentiment dreef de koerswaarden tot ongeziene toppen. Iedereen waarschuwde voor de gevaren en uiteindelijk was een grote terugval het voorspelde gevolg. We moeten durven toegeven dat sentiment de koerswaarde van cryptomunten weet te beïnvloeden. En daar liggen kansen, want we lijken ons nu wel aan de tegenovergestelde kant van de sentimentscyclus te bevinden.

Particuliere beleggers verkopen hun cryptomunten teleurgesteld en sluiten vrede met de geboekte verliezen. Door de negatieve sfeer neemt de waarde sterk af en liggen de kansen voor het grijpen. Want eenmaal het vertrouwen zich zal herstellen, kunnen we andermaal onze winsten opstrijken.

# 3. Cryptomunten als onderdeel van je beleggingsstrategie

Beleggen is altijd gelijk aan diversifiëren. Zo beleg je niet in één aandeel, maar kies je voor een gespreide beleggingsportefeuille waarbij je in verschillende sectoren en instrumenten investeert. Cryptomunten horen daar slechts één onderdeel van uit te maken en mag je gerust als een risicovolle investering bestempelen.

Hoeveel procent je in cryptomunten investeert? Dat is dan weer afhankelijk van jouw beleggingsstrategie. Indien je voor een defensieve beleggingsstrategie opteert, laat je cryptomunten bijvoorbeeld maar beter achterwege. In een agressieve portefeuille kunnen cryptomunten dan weer tot 6% van je beleggingsportefeuille bevatten. Dat laatste is althans wat een onderzoek van de Universiteit van Yale adviseert.

# 4. Koop verschillende cryptomunten

Net zoals je in jouw beleggingsportefeuille verschillende beleggingsproducten opneemt, geldt dit ook voor de cryptomunten waarin je investeert. Alles op Bitcoin inzetten lijkt dus geen goed idee te zijn. Ook varianten zoals Ethereum en Ripple moeten met andere woorden een rol spelen in jouw beleggingsportefeuille. Dat is overigens ook wat andere investeerders en geautomatiseerde systemen zoals Bitcoin Profit doen.

Of je ook marginale cryptomunten zoals Paccoin, dat we bijna met penny stocks mogen vergelijken, in jouw portefeuille hoort op te nemen? Dat dien je zelf te bepalen. Bekijk het als een grondstof en bekijk de kansen ervan.

Related posts

Zakelijk investeren in Bitcoin: voordelen, belasting en risico’s

Danny Bijl

Als zelfstandige je vermogen laten toenemen

Danny Bijl

De regels rondom BPM en BPM berekenen.

Mathijs

Leave a Comment