Image default
Eigen bedrijf Juridisch Ondernemen Tips

4 tips om veilig de weg op te gaan met een bedrijfsauto

Ben je ondernemer en wil je een auto voor je bedrijf kopen? Dan hoef je niet lang te zoeken. Het aanbod van bedrijfsauto’s is namelijk ontzettend groot. Toch is het niet verstandig om de eerste beste auto te kopen die je tegenkomt, want je wilt veilig de weg op met een bedrijfsauto. De onderstaande 4 tips helpen je hier een handje bij.

1. Koop bij een betrouwbare verkoper

Wanneer je op zoek bent naar een bedrijfsauto, is de kans groot dat je op het internet begint. Je krijgt zo namelijk een goed beeld van de mogelijkheden. Heb je een geschikt voertuig gevonden? Dan is het niet verstandig om deze direct te kopen. Het kan namelijk een onbetrouwbare verkoper zijn. Als je hier je auto koopt, is de kans een stuk groter dat er iets aan mankeert. Zoek daarom eerst uit of het om een betrouwbare partij gaat voordat je er daadwerkelijk een bedrijfsauto koopt.

2. Onderzoek de auto voordat je hem koopt

Heb je een auto gevonden en wordt deze verkocht door een betrouwbare verkoper? Dan denk je misschien dat er niets mis kan gaan. Toch is dit wel degelijk het geval, want niet iedere auto verkeert in goede staat. Onderzoek een bedrijfsauto daarom altijd eerst voordat je hem koopt. Kijk onder de motorkap en werp ook een blik op de onderkant van de auto. Wanneer er iets niet in de haak is, valt dit je snel genoeg op. Heb je zelf geen verstand van auto’s? Dan kun je eventueel iemand meenemen die hier wel verstand van heeft.

3. Verzeker je bedrijfsauto goed

Verzeker je bedrijfsauto goed

Wie veilig de weg op wil met een auto van de zaak, moet zijn bestelauto verzekeren. Dit ben je zelfs wettelijk verplicht. Je moet het voertuig minimaal verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid. Je bent hiermee verzekerd voor schade die je aanricht aan (spullen van) anderen. Naast deze dekking kun je ook voor WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco kiezen. Met eerstgenoemde dekking ben je ook verzekerd voor schade aan jouw bestelauto door bijvoorbeeld weersinvloeden. Kies je voor WA + Volledig Casco? Dan keert een verzekeraar ook geld uit als er schade aan je bestelauto ontstaan is door een aanrijding of vandalisme.

4. Overweeg je aanvullend te verzekeren

Voor iedere auto die op naam van je bedrijf staat, moet je een zakelijke autoverzekering afsluiten. Je bent wettelijk verplicht om voor één van de drie bovenstaande dekkingen te kiezen. Toch zijn er manieren om je bestelauto nog beter te verzekeren. Verzekeraars bieden namelijk verschillende aanvullende verzekeringen aan. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen vervoersverzekering afsluiten. Hiermee zijn je (handels)goederen een gereedschappen altijd verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging als je ze vervoert in je bestelauto. Daarnaast kun je ook een schadeverzekering voor inzittenden afsluiten.

Related posts

Zorg dat je als bedrijf verzekerd bent

Danny

Zo zorg je voor een perfecte urenverantwoording als ZZP’er

Danny

Geld verdienen met laadpalen op kantoor

Danny Bijl

Leave a Comment