Image default
Ondernemen Tips

4 tips voor een ‘groener’ bedrijfsterrein

Wil jij een ‘groenere’ uitstraling creëren voor je bedrijf en duit in het zakje doen voor een beter milieu? Dat begint bij je eigen bedrijfsterrein. Wat kun je doen om daar voor vergroening te zorgen? We geven vier tips voor hoe je je bedrijfsterrein ‘groener’ kunt maken.

Stenen eruit

Is jouw bedrijfsterrein sterk versteend? Natuurlijk heb je voldoende parkeerplaatsen nodig en moet er ruimte blijven voor verkeer, maar kijk eens goed naar waar er eventueel ruimte zou zijn om wat van dat versteende weg te nemen en te vervangen voor groen. Niet alleen staat dat een stuk vriendelijker, het is ook nog eens goede investering in het milieu. Het zorgt ervoor dat water makkelijker de bodem in kan zakken, fijnstof wordt afgevangen en het is gunstig voor insecten, vogels en biodiversiteit in het algemeen.

Leibomen

Ben je op zoek naar beplanting die een chique uitstraling biedt? Kies dan voor leibomen. Een leiboom kopen kost niet de hoofdprijs, en dan heb je toch wat de Rolls Royce onder de bomen genoemd mag worden. Een bijkomend voordeel van leibomen, die takken hebben die naar beneden gebogen zijn, is dat ze veel privacy kunnen bieden door het zicht te ontnemen. Ideaal voor langs de rand van je bedrijfsterrein dus!

Nestkastjes en insectenhotels

Nestkastjes en insectenhotels

Als je wilt laten zien dat je als bedrijf geeft om biodiversiteit, kun je nog een stapje extra zetten voor de fauna. Zeker als je ook planten en bomen plaatst, want dan nodig je vogels en insecten uit op je terrein. Om dat verder aan te moedigen, kun je nestkastjes en insectenhotels plaatsen op je bedrijfsterrein. Check bij de Vogelbescherming en de Vlinderstichting waar je ze het best kunt plaatsen.

Groene gevel

Je kunt ook de gevel van je bedrijfspand gebruiken om een groenere uitstraling te creëren, namelijk door een groene gevel te maken. Dit houdt de gevel koel in de zomer, isoleert in de winter én komt de biodiversiteit ten goede. Het biedt voedsel, een schuilplaats en broedplaats voor verschillende dieren. Je kunt een groene gevel aanleggen met klimplanten direct tegen de gevel of met bakken aan de gevel.

Bevindt bedrijfspand zich op een bedrijventerrein en heb je duurzaamheid en het milieu hoog in het vaandel, probeer dan ook andere bedrijven in de buurt te bewegen om hun bedrijfsterrein te vergroenen. Zo zorg je samen voor een duurzamer bedrijventerrein en geef je gezamenlijk het goede voorbeeld.

Related posts

Een kantoor bouwen in de tuin; dit heb je nodig

Danny Bijl

Het nut van het maken van een persoonlijke ontwikkelplan

Mathijs

Zo belangrijk is een master in marketing voor jouw ondernemingsplan

Danny Bijl

Leave a Comment