Image default
Eigen bedrijf Finance Financieel Juridisch Ondernemen Tips

5 redenen om een incassobureau in de arm te nemen!

Klanten die hun factuur niet betalen? Als ondernemer zul je dit vast wel eens meemaken. Vaak is het een kwestie van vergetelheid aan de klantzijde. Een klein belletje en de betaling wordt al snel geregeld. Maar het komt ook voor dat klanten weigeren de factuur te betalen, ook na één of meerdere betalingsherinneringen. Zulke zaken kunnen je veel tijd en energie kosten. Iets waar je als ondernemer liever niet mee bezig bent. Gelukkig kun je ook een incassobureau inschakelen. Een incassobureau incasseert de facturen bij de klant, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt. Twijfel je om een incassobureau in de arm te nemen? Wij geven je 5 redenen om het te doen.

Tijd = geld

Tijd is geld, een bekend fenomeen voor de ondernemer. Dit is ook van toepassing op niet-betalende klanten. Immers kan het veel tijd en energie kosten om klanten te mailen, bellen en/of schriftelijk te berichten om tot betaling over te gaan – en dan moet het ook nog lukken. Een incassobureau kan je deze last uit handen nemen. Zo kun jij je richten op andere belangrijke zaken!

De juiste tools

Incassobureaus beschikken over tools die het incasseren van facturen een stuk makkelijker maken. Zo hebben zij onder meer toegang tot openbare databanken en kredietrapportage apparaten, zodat ze klanten kunnen vinden die jou geld verschuldigd zijn. Ook kan een incassobureau een deurwaarder inschakelen.

Resultaat

Jij bent specialist in het runnen van je bedrijf. Een incassobureau is specialist in het incasseren van openstaande facturen, op een snelle en efficiënte manier. Maar dit niet alleen. Het inschakelen van een incassobureau vergroot de kans dat de openstaande factuur van jouw klant succesvol wordt geïnd. Met jarenlange ervaring en de juiste tools en strategieën, helpt een incassobureau je het geld te innen waar jij recht op hebt.  

No cure, no pay

No cure, no pay

Vaak hebben ondernemers de gedachte dat een incassobureau inschakelen veel geld kost. En wat als het niet lukt om de factuur te innen? Dan lopen de kosten nog meer op.  Gelukkig werken veel incassobureaus via een no cure, no pay-principe. Lukt het hen niet om de factuur te incasseren, dan hoef je ook niet te betalen voor de dienst. Lukt het wel? Ook dan zijn de kosten voor de dienst meestal voor de wanbetaler.

Documentatie

Elk contact dat een incassobureau heeft met je niet-betalende klanten wordt vastgelegd. Dit bewijs is noodzakelijk als je ooit een wanbetaler wilt aanklagen. De documentatie laat zien dat alle middelen zijn ingezet om de klant tot betaling te laten overgaan, maar dat de wanbetaler hier niet aan heeft meegewerkt. Mocht je geen incassobureau in de arm nemen, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de documentatie. Een tijdrovende klus! 

Heb jij last van wanbetalers? Wacht dan niet langer en huur een incassobureau in om bovenstaande redenen! Wij hopen dat het snel lukt om het geld te innen waar jij recht op hebt!

Related posts

Een goede zorgverzekering voor ZZP’ers

Danny

Meer opdrachten dan je aan kan? Zo ga je er mee om

Mathijs

De beste manier om de vakantie in te gaan

Mathijs

Leave a Comment