Image default
Branches Carrière

5 redenen om te solliciteren via een uitzendbureau

De werkeloosheid in Nederland is inmiddels gestaag aan het afnemen. Met name bij de jongere generatie is de daling duidelijk te zien. Toch zijn er nog genoeg mensen die thuis zitten die het liefst gisteren nog zouden gaan werken. Wellicht ben jij er één van of ken je iemand die zich in deze situatie bevindt. Solliciteren is niet makkelijk, onder andere door het grote aanbod van vacature websites. Het valt niet mee om een bedrijf nog rechtstreeks te benaderen. Een goed alternatief is een baan te zoeken via een uitzendbureau. Hierbij 5 redenen waarom het gunstig is om via een uitzendbureau te solliciteren.

1. Hoeveelheid werk

Een uitzendbureau heeft een grote groep opdrachtgevers die allemaal, al dan niet tijdelijke, baantjes hebben. Op het moment dat je je bij een uitzendbureau inschrijft, maak je kans op één van deze vacatures. De hoeveelheid opdrachten zal per uitzendbureau verschillen, maar het zijn er in ieder geval meer dan je in je eigen omgeving weet. Hoe schaars het werk in je vakgebied ook is, uitzendbureaus krijgen vaak nog steeds opdrachten uit iedere sector. Dit komt omdat bedrijven voor weinig risico gaan en het werven en selecteren overlaten aan een extern bedrijf.

2. Uitgebreid netwerk

Een uitzendbureau dat al even meegaat, of mensen in dienst heeft die al lang in de branche werken, beschikt over een enorm netwerk. Normaal gesproken zal je eigen netwerk lang niet zo groot zijn. Op het moment dat je je inschrijft bij een uitzendbureau zal je netwerk enorm uitbreiden. De kans dat er zich een vacature, die bij jouw wensen aansluit, in dat netwerk bevindt is groot.
Daarnaast breidt je je eigen netwerk uit, zonder dat je er zelf actief mee bezig hoeft te zijn. Iedere opdrachtgever waar je komt, leert jou kennen. Wie weet hou je er een baan voor de lange termijn aan over.

3. Baangarantie

Op het moment dat je een contract afsluit met een uitzendbureau zullen zij een baan voor je zoeken. Op het moment dat het werk minder wordt, zal het bureau voor jou een andere opdracht zoeken. Ook als je zelf aangeeft dat het werk je niet ligt. Dit garandeert bijna voor 100% dat je werk vindt en houdt. Daarnaast kun je in de meeste gevallen, bij goedkeuring van zowel de opdrachtgever als jezelf, rechtstreeks bij de opdrachtgever gaan werken na een van tevoren afgesproken termijn van het uitzendbureau.

4. Parttime

Ben je ZZP`er en heb je niet genoeg opdrachten, dan kan het een uitkomst zijn om je voor enkele uren per week in te schrijven bij een uitzendbureau. Vaak hebben zij ook tijdelijke opdrachten. Hiermee heb je ook inkomen op het moment dat je zelf even zonder opdrachten zit. Of als je als particulier maar parttime beschikbaar bent, kan een contract op urenbasis via een uitzendbureau een uitkomst zijn. Als ZZP’er is het overigens altijd verstandig om je eigen netwerk te onderhouden.

5. Hulp bij sollicitatie

Een uitzendbureau is erbij gebaat dat jij een baan vindt bij één van hun opdrachtgevers. Daarom bieden ze naast het contact met de opdrachtgever ook hulp aan bij solliciteren. Door hun uitgebreide ervaring kunnen ze helpen om jezelf goed te verkopen en assisteren met contractonderhandelingen. Dit is een ervaring die later altijd van pas kan komen.

Zoals je hebt kunnen lezen, biedt het solliciteren via een uitzendbureau voordelen die jou kunnen helpen met het vinden van werk. Een uitzendbureau is laagdrempelig en staat open voor jou en je baanaspiraties. Maak er gebruik van!

Related posts

Ga een smartphoneverslaving tegen met deze tricks

Mathijs

Tekort aan technisch personeel – de oorzaken

Mathijs

Verder leren? Altijd een goede keuze!

Danny Bijl

Leave a Comment