Image default
Eigen bedrijf Financieel Geld Ondernemen Tips

5 redenen om voor een zakelijke financiering te kiezen

Het liefst houdt iedereen de eigen broek op en gaan we geen schulden aan. Dat geldt voor particulieren, maar natuurlijk ook voor ondernemers. Veel meer dan particulieren hebben ondernemers te maken met grote investeringen en hoge kosten, waardoor gaten die opgevuld moeten worden ook groter zijn. Het aangaan van een zakelijke financiering kan dan vaak de snelste manier zijn om een bepaald probleem op te lossen en weer verder te kunnen met ondernemen. We bespreken vijf goede redenen om voor een zakelijke financiering bij een kredietverstrekker te kiezen.

Voorraad

Is je business model gebaseerd op de verkoop van producten, dan ben je nergens zonder voorraad. Heb je niets, dan kun je ook niet verkopen, tenzij het in jouw bedrijfstak acceptabel is dat er sprake is van een lange levertijd. Het aanleggen van een voorraad kan echter een forse investering zijn, maar wel een die noodzakelijk kan zijn voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. Een zakelijke financiering kan het inkopen van voorraad faciliteren. Van de opbrengst kan de lening terugbetaald worden en hopelijk ook weer nieuwe voorraad ingekocht worden.

Verbouwing

Is het noodzakelijk om een verbouwing te doen aan je bedrijfspand of bedrijfsruimte om deze beter te laten aansluiten bij je zakelijke plannen? Dan moet je, afhankelijk van de aard van de verbouwing, mogelijk diep in de buidel tasten. Om de liquiditeit van je onderneming niet in gevaar te brengen, kun je voor het financieren hiervan ook voor een zakelijk krediet of zakelijke lening kiezen.

Overbrugging

De situatie die iedere ondernemer wil vermijden, is dat hij tijdelijk met een tekort aan liquide middelen komt te zitten om de rekeningen te betalen. Doet die situatie zich toch voor, maar heb je wel degelijk uitzicht op verbetering, dan kan je onderneming gered worden met een zakelijke financiering. Dat perspectief op verbetering is daarbij wel cruciaal, anders werk je jezelf serieus in de schulden.

Redenen om voor een zakelijke financiering te kiezen

Apparatuur

Wil je investeren in apparatuur om je bedrijfsvoering te faciliteren en verder te automatiseren? Dat kunnen forse investeringen zijn, maar het zijn wel investeringen die zich moeten gaan terugbetalen op de middellange tot lange termijn. Ook voor dit soort investeringen is een zakelijke financiering een optie om te overwegen.

Belasting

Ook bij ondernemingen komt de Belastingdienst de hand ophouden. Het vervelende is echter dat het gaandeweg het jaar niet altijd goed in te schatten is hoeveel je daadwerkelijk moet gaan afdragen aan de Belastingdienst. Zo kun je geconfronteerd worden met onverwacht hoge vorderingen qua belasting. Betaal je niet op tijd, dan loopt het bedrag alleen maar verder op door boetes. Om de angel uit die situatie te halen, kun je ervoor kiezen om met behulp van een zakelijke financiering de Belastingdienst te betalen.

Een lening ga je natuurlijk alleen aan als het noodzakelijk is. Geld lenen kost immers geld, maar soms kan het wel erg prettig zijn dat het toch mogelijk is.

Related posts

Wat zijn de voor- en nadelen van een flexkantoor?

Danny Bijl

Kun je als zzp’er iemand aansprakelijk stellen voor letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval?

Dion

Dit is waarom een bv een gamechanger kan zijn

Danny Bijl

Leave a Comment