Image default
Carrière Eigen bedrijf Lifestyle Ondernemen Tips

5 redenen waarom jij met een businesscoach moet werken

Velen van ons vinden dat we prima ons werk kunnen doen zonder gecoacht te worden en zien het inschakelen van een personal coach of businesscoach als een teken van zwakte. Dit terwijl een businesscoach voor jou als ondernemer van grote waarde kan zijn in het succes van je bedrijf. Daarom hebben we vijf redenen voor het werken met een businesscoach op een rijtje gezet. Zoek je een businesscoach in Amsterdam, dan kun je uitstekend terecht bij Tibor.nl.

1. Je wilt niet zelf het wiel opnieuw uitvinden

Je wilt zo snel mogelijk resultaat halen met je onderneming. Dan zit je er niet op te wachten dat je zelf met vallen en opstaan moet leren wat de juiste weg is, want daar heb je helemaal geen tijd voor. Om de praktijkervaring die jij mist wel in huis te halen, kun je een businesscoach gericht op ondernemers (een ondernemerscoach dus eigenlijk) inzetten. Deze kan je meteen de juiste kant op duwen en zorgen dat je sneller je doelen behaalt. Is dat vals spelen? Steve Jobs en Richard Branson zijn ook met een businesscoach begonnen, en dat zijn toch ondernemers met groot aanzien.

2. Je hebt geen ervaren ondernemers in je netwerk

Praktijkervaring kun je natuurlijk ook ophalen bij ervaren, succesvolle ondernemers. Maar dan moet je er wel een vinden die bereid is die tijd in jou te investeren. Niet elke beginnende ondernemer heeft zo iemand in zijn of haar netwerk. Dit zijn contacten die je vaak pas later opdoet, als je jezelf al ontwikkeld hebt als ondernemer. Dit gat kun je opvullen met een personal coach die wél tijd maakt om jou te begeleiden bij het van de grond krijgen van je business.

3. Je wilt het beste uit jezelf of je personeel halen

Werken met een businesscoach

Om het beste uit jezelf te kunnen halen, moet je uitgedaagd worden en buiten je comfort zone treden. Dat werk het beste als iemand je coacht om dat te doen, zodat je jezelf niet kunt verschuilen achter excuses om het niet te hoeven doen. Een ander kan je ook een nieuw perspectief of andere invalshoek bieden waar je zelf niet toe gekomen zou zijn. Vaak raken we verstrengeld in vaste patronen en hebben we moeite om daarvan los te komen. Een frisse blik is dan nodig om dat wel te bewerkstelligen. Een businesscoach kan jou maar ook jouw personeel daarbij van dienst zijn.

4. Je hebt een hulplijn nodig

Het kan natuurlijk dat je van start gegaan bent zonder hulp, of zonder de juiste hulp, en op gegeven moment op een punt komt waarop de zaken niet meer lopen zoals gewenst. Om je onderneming te redden, is het nodig om in te grijpen, maar je eigen ideeën zijn op. Bij een onderneming is er geen klantenservice die je kunt helpen om je uit de brand te helpen bij wijze van vangnet. Maar je kunt wel de hulp inschakelen van een businesscoach die het klappen van de zweep kent in de zakenwereld en je weer terug op het goede spoor kan zetten. Dat is een investering die zichzelf uitbetaalt.

5. Er is niemand anders die je kritische vragen stelt

Een personal coach heeft nooit als doel om jou naar de mond te praten. Collega’s en werknemers zijn daar wel veel meer toe geneigd. Dat terwijl een kritische blik juist heel waardevol is. Zo houd je de kwaliteit van je producten of diensten én je bedrijfsvoering op peil. Huur een businesscoach in om je die kritische vragen te stellen die jou scherp houden.

Related posts

Een aansprakelijkheidsverzekering, alles wat je moet weten

Mathijs

Een nieuwe website bouwen: 3 overwegingen

Danny

BHV en de regels voor uw bedrijf

Danny

Leave a Comment