Image default
Personeel Tips

5 teambuilding tips in coronatijd

Omdat de tweede corona golf door ons land heen raast zijn veel kantoren uiteraard ook weer gesloten. Zo heeft de pandemie niet alleen een grote impact op onze gezondheid, maar ook op het teamgevoel binnen je bedrijf. Geen teamuitjes, geen vrijmibo en ook geen praatjes bij de koffiemachine. Dat hakt erin. Hoe zorg je ervoor dat je team tóch gemotiveerd blijft, ook al zitten we allemaal thuis? Lees hieronder onze vijf teambuilding tips om het teamgevoel ook tijdens corona te behouden!

1. Open een digitale koffiehoek

Dagelijks even bijpraten met je collega’s, met een kop koffie als excuus, is de meest laagdrempelige manier om een teamgevoel te creëren. Open daarom een digitale koffiehoek waar je collega’s even kunnen babbelen terwijl ze thuis koffie drinken of lunchen. Het idee is eigenlijk heel simpel: stuur je hele team een uitnodiging voor een digitale afspraak die de hele week doorloopt. Zo bepalen je collega’s zelf wanneer ze aanhaken.

2. Speel een online teambuilding game

Er is een hele reeks aan online spellen die je samen met je team vanuit huis kunt spelen. Gewoon vanaf de eigen computer. Geheel coronaproof, dus! Ons favoriete spel voor de vrijdagmiddag is de online pub quiz. De vragen en prijzen kun je zelf bedenken en het spel kun je via videogesprek met je hele team spelen. Super makkelijk en erg gezellig!

3. Ga voor een luxe thuis-ervaring

Helemaal met de feestdagen om de hoek is het ook leuk om eens all-out te gaan met je online teambuilding. Hoe? Geef iedereen in je team een pakket met speeltjes en lekkernijen zodat je die gezamenlijk via een call kan uitproberen. Geef ze bijvoorbeeld een aantal kleine flesjes whisky met bijvoorbeeld een whisky proefset en houdt een echte whisky-proeverij op afstand! Of geef iedereen een maaltijdbox en ga samen koken op afstand.

4. Sport buiten op afstand

Sport buiten op afstand

Met de huidige corona maatregelen mag iedereen weer buiten sporten. Natuurlijk moet je nog steeds de 1,5 meter bewaren, maar er zijn genoeg sport uitjes die zeker coronaproof zijn. Je kunt bijvoorbeeld met z’n allen gaan bubbel voetballen. Met bubbel voetbal draagt iedereen een cgrote plastic opblaasbare bal om z’n lichaam waarmee je zonder risico kan rennen, vallen en weer opstaan. Speel in kleine teams en maak er een competitie van. Dat is pas lachen!

5. Organiseer een digitale huizen tour

Vanwege het vele thuis videobellen krijg je vaak al een inkijkje in de huizen van je collega’s. Om elkaar nog beter te leren kennen, en uiteraard het teamgevoel te versterken, is het leuk als iedereen een korte tour geeft door hun huizen. Zo kan elke week iemand anders een rondleiding geven van hun huis en leer je al snel je collega’s goed kennen. Daarnaast krijg je ook nog eens inspiratie voor de inrichting van je eigen huis. Doen!

Heb je zelf nog teambuilding ideeën? Laat het weten in de comments!

Related posts

Arbeidsveiligheid toepassen in de praktijk

Mathijs

Zo schep je orde in je magazijn

Danny

Welke kassasoftware kiezen voor je winkel in 2022?

Danny Bijl

Leave a Comment