Image default
Nieuws

5 tips om duurzaam te ondernemen

Duurzaam ondernemen is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt over het onderwerp gesproken in de politiek en het bedrijfsleven. Hoe kun jij nu als ondernemer duurzaam ondernemen? Wij geven je 5 tips om duurzaam ondernemen binnen jouw bedrijf of organisatie vorm te geven.

1. Innoveer je product of dienst

Door je product of dienst te innoveren, kun je besparen op benodigde materialen en grondstoffen. Daarmee bespaar je kosten en tegelijkertijd geef je vorm aan een stukje recycling.

2. Werk samen met andere duurzame ondernemers

Wanneer je veel samenwerkt met andere bedrijven in jouw vakgebied, kies er dan voor om met bedrijven te werken die net als jou vorm willen geven aan duurzaam ondernemen. Wie weet ligt er een samenwerking in het verschiet hoe jullie allebei milieuvriendelijker te werk kunnen gaan richting jullie klanten.

3. Isoleer je bedrijfsgebouw

Isolatie is misschien wel de meest simpele methode die je kunt toepassen om vorm te geven aan duurzaam ondernemen. Je bespaart op energiekosten en bovendien houd je warmte veel meer vast.

4. Onderhoud je installaties

Door regelmatig je installaties en machines na te laten kijken, kun je de levensduur bevorderen. Bovendien kun je tips krijgen van een extern bedrijf hoe je zo zuinig mogelijk gebruik kunt maken van de machines.

5. Goede arbeidsomstandigheden

Werknemers worden weleens vergeten in het hele verhaal over duurzaam ondernemen. Natuurlijk gaat dit ook over je personeel! Door zorg te dragen voor goede arbeidsomstandigheden loopt niet alleen het ziekteverzuim terug, maar blijven werknemers ook langer met veel plezier voor je werken. Een kans die jij als directeur of manager niet mag laten liggen.

Related posts

Wat 2017 de ondernemer heeft gebracht

Mathijs

Als ondernemer leren van een politieke campagne

Mathijs

7 tips om je kantoor netjes te houden

Danny

Leave a Comment