Image default
Eigen bedrijf

5 tips om een bedrijfspand efficiënt en vakkundig inrichten

Een bedrijf efficiënt inrichten, het is iets waar veel ondernemers vaak geen kaas van hebben gegeten. Toch is het wel belangrijk om een bedrijfspand aandacht te geven, want het zorgt voor veel werkplezier voor jezelf en je werknemers. Bovendien maakt een goed ingericht bedrijfspand indruk op klanten die bij je langskomen. Hier volgen een aantal tips die je kunnen helpen je bedrijfspand op de juiste wijze in te richten.

1. Gebruik een tekening of plattegrond

Het is slim om met een architect of interieur stylist om de tafel te gaan zitten en te bekijken hoe het bedrijfspand er nu precies uitziet. Hoe gaat het bedrijfspand ingedeeld worden, hoeveel werkruimtes zijn er en heb je voldoende nagedacht over de details? Ga je bijvoorbeeld voor een Glazen schuifdeur of kies je liever voor een Awall glazen wand? Een tekening of plattegrond kan je helpen bij de indeling en inrichting van een bedrijfspand.

2. Praktische zaken slim vormgeven glazenwand

Naast praktische zaken, zoals het aanleggen van een ICT-infrastructuur, is het belangrijk om na te denken hoe je de werkplekken in wilt richten. Voldoen ze aan alle ARBO eisen wanneer je ze op jouw manier inricht? Draag zorg voor voldoende sanitaire voorzieningen en wees je ervan bewust dat er elk geval een ontvangstruimte voor klanten is en een vergaderruimte voor jou en je werknemers.

3. Investeer in een mooi interieur

De uitstraling van een bedrijf heeft invloed op hoe werknemers en klanten zich voelen wanneer ze zich in je bedrijf bevinden. Een interieur stylist kan je adviseren over de juiste aankleding en kleurgebruik. Zorg voor extra zuurstof door je kantoor met planten in te richten.

4. Laat je adviseren over bedrijfsinrichting door een externe partij

Je kunt je altijd laten adviseren door een bedrijf dat zich specifiek bezig houdt met de inrichting van bedrijfspanden. Dit is altijd aan te raden wanneer je weinig oog hebt voor de inrichting van een kantoor of werkplek. Een externe ziet meer dan wat jij ziet.

5. Draag zorg voor een goede planning en ga aan de slag

Wanneer je erover uit bent hoe de inrichting van het bedrijfspand eruit komt te zien, is het tijd om een planning op te stellen. Schakel de benodigde vakmensen en specialisten in die je hierbij van dienst kunnen zijn. Uiteraard is het belangrijk om een aanspreekpunt te hebben en de communicatielijnen zo kort mogelijk te houden zodat het bedrijfspand snel en vakkundig kan worden ingericht.

Related posts

Wat kan een IT-consultant voor jouw bedrijf betekenen?

Dion

5 redenen om een online marketing bureau in te huren

Danny Bijl

Hoe onmisbaar ben je als baas van je bedrijf nu echt?

Dion

1 reactie

Leave a Comment