Image default
Eigen bedrijf

5 tips om tot rust te komen als ZZP’er

Ben je een drukbezet ondernemer en heb je altijd maar last van talloze creatieve ideeën in je hoofd die je dolgraag zou willen uitwerken, maar vind je het wel lastig om tot rust te komen? Dan is deze blog voor jou geschreven.

Geen mens kan zonder rust, ook jij niet als ZZP’er. Hoe lastig je het misschien ook vindt, je zult er echt aan moeten geloven. Pak jij niet op tijd je rust, dan is de kans groot dat dit je gezondheid vroeg of laat op de een of andere manier aantast. Daarom, 5 tips die je kunnen helpen om als ZZP’er tot rust te komen!

1. Maak een mindmap

Uitrusten begint met rust creëren in je hoofd. Als je hoofd niet leeg is, kun je lastig genieten van alle mooie momenten in het hier en nu. Het maken van een mindmap is hiervoor een uitstekend hulpmiddel. Alle informatie die in jouw hoofd zit kun je hiermee op een eenvoudige en heldere wijze op papier zetten.

2. Doe aan meditatie of kies voor een mindfulness oefening

Meditatie en mindfulness oefeningen zijn er allebei op gericht om je meer in het hier en nu te brengen. Er zijn talloze simpele oefeningen en tools te vinden op het internet. Een grappige website die je hiervoor kunt gebruiken is bijvoorbeeld sochicken.nl.

3. Ga sporten

Door middel van sport verleg je de focus van je hoofd naar je lijf. Hoewel sport flink wat inspanning van je vraagt, is het toch de manier om je hoofd leeg te maken en je lijf weer eens goed te voelen. Hoe voelt het aan? Ben je er content mee?

4. Breng een dagje door in de sauna

Door een dagje in de sauna door te brengen, ontkom je er niet aan om te ontspannen. Je verplicht jezelf om tot rust te komen. Trek er gerust een dagje vooruit. Het gaat erom dat je optimaal geniet!

5. Verwijder stressverhogende applicaties van je smartphone

E-mail, Facebook, Twitter, Instagram… Je kunt het zo gek niet bedenken of je hebt het allemaal op je telefoon zitten. Zeker als ondernemer kan het een verslavende werking op je hebben. Je wilt omzet maken en deze applicaties daarvoor gebruiken. Toch gaat ook hier het principe op: minder is meer. Je zult zien dat het werkt!

Related posts

Jaarlijks inspecteren van je bedrijfsdeur; is het verplicht

Danny Bijl

Hoe een kantoor kan bijdragen aan het bedrijfsresultaat

Danny

Neem jezelf als ondernemer serieus

Dagmar

Leave a Comment