Image default
Tips

5 tips voor beter internet in je bedrijfspand

Om je bedrijf te kunnen laten functioneren in haar bedrijfsvoering, zijn verschillende belangrijke voorzieningen noodzakelijk. Elektriciteit is natuurlijk cruciaal, maar na stroom is een goede, stabiele internetverbinding in je bedrijfspand toch ook één van de zaken die erg hoog op het lijstje staat. Verschillende computers en andere apparaten moeten beschikking hebben over een internetverbinding, waar in het gebouw ze zich ook bevinden. Dat biedt de uitdaging om overal in je bedrijfspand voor een zo goed mogelijke internetverbinding te zorgen. We geven vijf tips voor beter internet in je bedrijfspand.

Kies voor glasvezel

Is er bij jouw bedrijfspand al infrastructuur voor glasvezelinternet aangelegd? Dan is het de moeite waard om ervoor te zorgen dat jij daar in je bedrijfspand gebruik van kunt maken. Mogelijk moet je de aanleg van de straat naar je pand zelf financieren, maar daar krijg je wel de best mogelijke internetverbinding voor terug. Glasvezelinternet biedt de allerhoogste downloadsnelheden, maar biedt als enige type internetverbinding ook een uploadsnelheid die gelijk is aan de downloadsnelheid. Dat betekent dus even snel bestanden versturen en uploaden als downloaden. Dat komt uitstekend van pas als er veel in de cloud gewerkt wordt. Daarnaast is glasvezelinternet ook het meest stabiele type internetverbinding. Dat komt onder andere omdat de bandbreedte vrijwel onbeperkt is en overbelasting van het de verbinding daardoor vrijwel onmogelijk is. Dat is eigenlijk precies wat je nodig hebt voor de continuïteit van je bedrijfsvoering.

Zo veel mogelijk bekabeld

Om optimaal te kunnen profiteren van de kracht van de internetverbinding waarvoor je betaalt, moet je de apparaten waarmee je gebruikmaakt van de internetverbinding met een kabel verminderen met het modem of een access point. Zo gaat er namelijk niets van de snelheid en stabiliteit van de verbinding verloren aan afstand of de aanwezigheid van obstakels. Die zaken zorgen er bij een draadloze internetverbinding namelijk wél voor dat de sterkte van het signaal afneemt, waardoor je niet meer dezelfde snelheden kunt halen. Dit betekent wel dat je veel kabels moet trekken en moet zien weg te werken, maar dat is een investering die wel de moeite waard is.

Access points

Heb je een relatief grote bedrijfsruimte die je wilt voorzien van een goede internetverbinding, dan kan het zijn dat je modem wat hulp nodig heeft om afstanden te overbruggen. Dat kan door zogenaamde access points aan te sluiten op het modem. Een access point is in feite een extra router. Deze plaats je elders in het gebouw of de ruimte en sluit je met een internetkabel aan op het originele modem. Vervolgens kun je in de buurt van het access point computers met een kabel aansluiten op het access point. Of je maakt daar gebruik van een draadloos internetsignaal dat door de bekabelde verbinding met het modem vanuit het access point op volle sterkte uitgezonden wordt.

Mesh wifi

Een andere manier om voor betere wifi-dekking te zorgen in je bedrijfspand, is door een systeem van mesh wifi te installeren. Dit is een lokaal netwerk van een soort van satellieten die met elkaar samenwerken. De apparaatjes zijn in feite kleine radiozenders die werken als individuele draadloze routers en het signaal opnieuw doorgeven. Dit doe je wellicht denken aan wifi-repeaters. Maar toch is er een belangrijk verschil. Waar een wifi-repeater niet in staat is om tegelijkertijd te zenden en te ontvangen, waardoor hij het signaal halveert, heeft een mesh-satelliet juist meerdere ingebouwde radio’s die specifiek voor ontvangen of zenden worden ingezet. Het mesh wifi systeem zorgt zelf voor een constante eigen draadloze verbinding tussen de satellieten in het netwerk. Hiermee kun je over het hele netwerk een sterk draadloos internetsignaal hebben.

Nieuw modem

Je modem speelt een cruciale rol in de kwaliteit van je internetverbinding. Over het algemeen is dit iets waar je geen omkijken naar hebt, maar als je al vele jaren gebruikmaakt van hetzelfde modem, kan het toch zijn dat het modem verouderd is geraakt. Daarmee kan het probleem ontstaan dat het modem niet meer in staat is om te leveren wat gewenst wordt. Neem daarom contact met je provider om te overleggen of je wellicht aan een nieuw modem toe bent.

Goed internet is iets om serieus te nemen. Als dat achterblijft, kan je bedrijfsvoering aardig gefrustreerd raken. Tijd is geld, dus het is belangrijk om te voorkomen dat je bedrijfsvoering door een gebrekkige internetverbinding tot stilstand komt.

Related posts

De beste tips voor duurzame relatiegeschenken

Danny Bijl

6 tips voor het aanschaffen van de juiste werkkleding

Danny Bijl

Het duurzame relatiegeschenk met een toekomst

Danny Bijl

Leave a Comment