Image default
Tips

6 aandachtspunten voor een fietsenstalling bij je bedrijfspand

Als werkgever doe je er goed aan om gezond leven te stimuleren bij je medewerkers. Hoe beter ze in hun vel zitten, des te kleiner is de kans op ziekteverzuim. Eén redelijk laagdrempelige manier om gezond leven met het werk te combineren, is door er op de fiets naartoe te gaan in plaats van met de auto. Om die bereidheid bij je medewerkers te stimuleren, is het van belang dat je al werkgever ook voor goede faciliteiten zorgt bij je bedrijfspand voor medewerkers om hun fiets te stallen. We bespreken zes aandachtspunten voor een fietsenstalling bij je bedrijfspand.

Voldoende capaciteit voor alle fietsen

Als je wilt dat medewerkers verleid worden om met de fiets naar het werk te komen, moet je ook zorgen dat er plek is om alle fietsen te stallen. Dat wil zeggen dat je voor een fietsenstalling met voldoende capaciteit moet zorgen om alle fietsen van werknemers die op de fiets naar het werk kunnen komen kwijt te kunnen. Als werknemers ervaren dat ze hun fiets nooit kwijt kunnen, zijn ze ook eerder geneigd om weer de auto te pakken als ze die wél altijd kwijt kunnen. Zorg dus voor een passende balans voor ruimte voor auto’s en ruimte voor fietsen.

Plaatsen voor bakfietsen

De bakfiets lijkt misschien ouderwets, maar hij wint juist de laatste jaren weer aan populariteit. In het bijzonder bij mensen met kinderen die de kinderen ermee naar school brengen. Daarna kunnen ze met diezelfde bakfiets naar het werk komen, als ze hem kwijt kunnen natuurlijk. Bakfietsen zijn aanzienlijk omvangrijker dan een gewone fiets. Daarom moet je ruimte vrij maken in je fietsenstalling voor het stallen van bakfietsen.

Oplaadmogelijkheden voor elektrische fietsen

Niet alleen de bakfiets wint aan populariteit, ook elektrische fietsen worden alsmaar populairder. Zeker bij mensen die al wat ouder zijn en graag fietsen, maar wat ondersteuning kunnen gebruiken daarbij. Daarnaast is het ook mogelijk dan een elektrische fiets de actieradius vergroot en dus betekent dat werknemers die wat verder weg wonen ook met de fiets naar het werk kunnen komen. Zorg er daarom voor dat er voldoende mogelijkheden zijn in je fietsenstalling voor mensen met een elektrische fiets om hun accu op te laden, zodat ze ook weer met gemak thuis kunnen komen.

Overkapping voor droge zadels

Nederland is een land waar het nog wel eens wil regenen. Daar kun je op de fiets door overvallen worden, maar het kan natuurlijk ook gebeuren wanneer je binnen aan het werk bent. Dan is het feit als je fiets onder een overkapping kan staan, zodat je een droog zadel hebt wanneer je weer naar huis gaat. Zorg daarom dat je fietsenstalling ook een overkapping heeft om het comfort voor fietsende werknemers te verhogen, zodat ze ook op de fiets willen blijven komen.

Stalling uit het zicht houden

Wat natuurlijk helemaal onwenselijk is, is dat de fietsen van je werknemers gestolen worden terwijl ze aan het werk zijn. Een belangrijke bijdrage aan het voorkomen daarvan is het voorkomen dat mensen met verkeerde bedoelingen in de verleiding komen om fietsen van jouw werknemers te stelen. Dat doe je door ervoor te zorgen dat je fietsenstalling niet vanaf de straat voor iedereen te zien is. Dat werkt namelijk uitnodigend voor fietsendieven.

Camerabeveiliging bij je fietsenstalling

Om de veiligheid van je fietsenstalling te vergroten, is het een goed idee om er camerabeveiliging te laten installeren. Zeker wanneer je fietsenstalling toch in het zicht staat, is dit een goed idee. Niet alleen kunnen eventuele fietsendieven hiermee betrapt worden, maar als het cameratoezicht goed waar te nemen is door de duidelijke aanwezigheid van camera’s, kan dit ook de verleiding om fietsen te stelen verminderen. Plaats ook bordjes over de aanwezigheid van cameratoezicht als verder instrument om potentiële fietsendieven te ontmoedigen.

Al deze zaken zijn onderdeel van goed werkgeverschap. Het kan een investering vergen, maar je doet er je werknemers een plezier mee én je levert een bijdrage aan het welzijn van je medewerkers door ze te stimuleren op de fiets naar het werk te komen. Daarmee zorg je er ook voor dat er minder uitlaatgassen in de lucht komen omdat men voor de fiets kiest in plaats va de auto, dus is het ook nog eens een investering in duurzaamheid.

Related posts

8 nuttige planten voor op kantoor

Dion

4 goede redenen om een opslagcontainer te kopen voor je bedrijf

Danny Bijl

Waarom drukwerk nog steeds bestaat

Danny

Leave a Comment