Image default
Tips

6 tips om hoge telefoonkosten te voorkomen op zakenreis

Als je op zakenreis gaat, zijn veel van de kosten die je maakt uiteraard ook zakelijk. Maar als jij zelf de ondernemer bent en je eigen baas bent, weet je ook dat het linksom of rechtsom wel uit jouw zak komt. Alle reden dus om ervoor te zorgen dat je geen onnodig hoge kosten maakt op je zakenreis. We geven zes tips om hoge telefoonkosten te voorkomen wanneer je op zakenreis gaat.

Binnen de EU

Ga je op zakenreis binnen de Europese Unie? Dan kun je gewoon gebruikmaken van je Nederlandse belbundel. In principe betaal je dus niet meer dan anders wanneer je op zakenreis gebruikmaakt van je smartphone. Ook kun je gewoon locals in het land van bestemming bellen als je op een buitenlands netwerk zit binnen de EU. Opmerkelijk genoeg betaal je overigens wel buitenlandse tarieven wanneer je vanuit Nederland naar buitenlands nummer binnen de EU belt. Let wel op je verbruik wanneer je op zakenreis bent binnen de EU. De kans is groot dat je minder van wifi gebruik kunt maken dan je normaliter doet, en wanneer het tegoed uit je bundel op is, ga je wel buitenlandse tarieven betalen.

Bundel tijdelijk ophogen

Aansluitend op het vorige kun je overwegen om tijdelijk je belbundel op te hogen voor de periode waarin je op zakenreis gaat. Zo kun je een hoger verbruik van beltegoed en internettegoed ondervangen om te voorkomen dat je buiten je bundel terecht komt. Je kunt immers beter Nederlandse tarieven betalen dan buitenlandse tarieven. Vooral bij sim only abonnementen is het vaak goed mogelijk om de bundel meerdere malen aan te passen.

Kaarten downloaden

Moet je kunnen navigeren met je telefoon in het buitenland? Dan is het altijd verstandig om de kaart van het gebied waar je naartoe gaat te downloaden in de Google Maps-app op je telefoon wanneer je op de wifi zit. Dit is gratis en zorgt ervoor dat je zonder internetverbinding kunt navigeren met enkel de GPS ingeschakeld. Zo voorkom je dat je ongemerkt veel data verbruikt. Wanneer je naar een land buiten de EU gaat is dit extra belangrijk.

Buiten de EU dataroaming uit

Ga je op zakenreis buiten de EU? Zet dan voordat je het vliegtuig in stapt roaming voor mobiele data uit. Je hebt dan geen mobiel internet meer op je telefoon, maar daardoor voorkom je wel een hoge telefoonrekening. Niet alleen door het bewuste gebruik van mobiel internet op je telefoon, maar ook door de processen die zich ongemerkt op de achtergrond afspelen en waarbij ook mobiele data verbruikt wordt.

Bellen via wifi

Probeer op je bestemming zo veel mogelijk gebruik te maken van wifi. Als je op de wifi zit, kun je zonder zorgen over hoge kosten gebruikmaken van het internet op je telefoon. Je kunt de wifi ook gebruiken om te bellen via apps als WhatsApp en Skype. Bellen via de wifi is immers gratis, ook vanuit het buitenland. Het is misschien niet de conventionele manier van bellen, maar het kan je een hoop geld besparen.

Buitenlandse prepaid simkaart kopen

Wanneer je buiten de Europese Unie op zakenreis gaat en je voorziet dat je toch je mobiele internetverbinding nodig hebt en veel moet bellen met locals, is het verstandig om lokaal een prepaid simkaart te kopen en deze in je telefoon te doen (of in een reservetoestel). Hiermee kun je tegen lokale tarieven mobiel internetten en binnenlands bellen. Je hebt dan weliswaar een ander telefoonnummer, maar dat is een klein ongemak als je er heel veel telefoonkosten mee kunt besparen. Het handige van prepaid is daarbij dat je niet kunt overschrijden en ongemerkt hoge kosten maakt. Is je tegoed op, dan zet je er wat nieuw tegoed op.

Het is jammer dat ondanks de moderne techniek de combinatie buitenland en bellen/internetten nog steeds doembeelden van hoge telefoonrekeningen oproept. Helaas moet je buiten Nederland op je hoede blijven wat betreft je verbruik. Bovenstaande tips zorgen wellicht voor kleine ongemakken, maar ze helpen wel om ervoor te zorgen dat je niet achteraf met een hoge rekening wordt verrast. Ook als het om zakelijke kosten gaat is dat mooi meegenomen, zeker gezien het feit dat het jouw eigen bedrijf is en jij dus opdraait voor de kosten.

Related posts

Videobrochure: verrassend én opvallend

Danny

Druk leven? Neem af en toe pauze – 7 tips

Mathijs

Nóg 7 handige apps voor ondernemers

Dion

Leave a Comment