Image default
Tips

6 zaken om op te letten bij het uitkiezen van een printer

Of je nu een thuiskantoor hebt of externe bedrijfsruimte waar je bedrijf is gevestigd, een aantal zaken mag niet ontbreken op je kantoorruimte. Dat zijn uiteraard computers en een werkende internetverbinding, maar ook een printer hoort eigenlijk wel bij de vaste onderdelen van een kantoorsetting. Of je hem nu elke dag gebruikt of af en toe, het is verdomd onhandig als je niet zelf kunt printen. Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte printer, zijn er wel aantal zaken waar je op moet letten voordat je je keuze maakt. We bespreken ze hier.

Dubbelzijdig printen

Om papier te besparen, is het handig als je dubbelzijdig kunt printen. Soms is het zelfs ook gewoon wenselijk om beide zijden van het papier te kunnen bedrukken. Maar niet iedere printer kan automatisch dubbelzijdig printen. Bij printers die dit niet kunnen, kun je het wel handmatig voor elkaar krijgen, maar de kans op fouten die je veel papier en inkt kosten is daarbij groot. Zoek je printer hier dus op uit!

Prijzen van de inkt

Printers zelf zijn tegenwoordig niet zo duur meer, omdat het verdienmodel in de inkt zit. Inktcartridges zijn juist wél prijzig over het algemeen. Gelukkig bestaan er naast de ‘officiële’ cartridges vaak ook huismerkcartridges die ook in de printer kunnen passen, zoals bijvoorbeeld voor HP 302 inkt. Zoek voordat je de knoop doorhakt uit wat de beschikbare inktcartridges zijn voor de printer en wat deze kosten.

Printer uitkiezen

Papierformaat

Elke printer kan A4-papier verwerken. Maar het zijn de aanvullende mogelijkheden waarin verschillende printers zich kunnen onderscheiden. Wil je bijvoorbeeld ook op A3-papier kunnen printen, dan moet je daar de printer specifiek op uitzoeken. Wil je enveloppen of etiketten kunnen bedrukken, zoek dan een printer die hiertoe in staat is.

Scannen en kopiëren

Om te kunnen kopiëren, heb je tegenwoordig geen groot kopieerapparaat meer nodig. Met een relatief kleine all-in-one printer kun je ook kopiëren én scannen. Natuurlijk gaat dat niet op hetzelfde tempo als bij een toegewijd kopieerapparaat, maar als je alleen af en toe wat te kopiëren hebt kan zo’n all-in-one printer voldoende zijn.

Afdruksnelheid

Verschillende printers hebben verschillende afdruksnelheden. Een langzame printer kan voor een hoop frustratie zorgen. Bespaar jezelf die frustratie door afdruksnelheden van verschillende printers met elkaar te vergelijken en dit mee te nemen in je keuze.

Wifi

Wanneer je een eenmanszaak hebt, is het geen probleem als je maar vanaf één computer de printer kunt bedienen omdat deze met een kabel aan elkaar verbonden zitten. Werk je echter met meer mensen samen op één plek, dan is het fijn als iedereen eenvoudig vanaf hun afzonderlijke computers een printje kunnen maken. Zoek dan een printer uit met wifi.

Heb je al deze zaken in overweging genomen, dan kan het bijna niet anders dat dan je de juiste keuze maakt voor een printer die aansluit bij jouw behoeftes. Zo heb je uiteindelijk het meeste plezier en de minste frustraties van je nieuwe printer!

Related posts

Zo houd je het veilig op de werkvloer

Danny Bijl

4 Tips bij het uitkiezen van relatiegeschenken

Danny Bijl

4 goede redenen om SEO voor je website uit te besteden

Danny Bijl

Leave a Comment