Image default
Eigen bedrijf ICT Marketing Ondernemen

7 gratis tools die elke startende ondernemer van pas zullen komen

Je bent net een nieuw bedrijf begonnen, hebt misschien al een domeinnaam gekocht en een aantal social media accounts aangemaakt, maar wat nu? Bij het beginnen van een bedrijf komt veel meer kijken dan dat. Je moet een website en misschien zelfs een webshop opzetten, een herkenbaar logo maken, jezelf presenteren op social media en ervoor zorgen dat je hoog rankt in Google resultaten. En bovenal, klanten zien te vinden!

Hieronder een handige lijst met tools die elke (startende) MKB ondernemer van pas zullen komen. Veel van deze tools bieden naast een betaalde versie ook een gratis versie aan, zodat je ze kunt testen zonder bakken met geld uit te geven. Als je druk bezig bent met een nieuw bedrijf heb je immers geen tijd en geld om uren te zoeken naar de perfecte tools.

Google Analytics

Een belangrijke tool voor elke ondernemer die online producten of diensten verkoopt. Met Google Analytics kun je, in tegenstelling tot veel vergelijkbare software, zien waar je bezoekers vandaan komen. Ook kun je zien hoe lang ze op je website blijven, op welke links ze klikken en welke conversies ze uitvoeren. Door anayltics goed te bestuderen leer je je klanten beter kennen, waardoor je ze beter kunt helpen!

GoSpaces Online logo generator

Een logo laat zien dat je serieus bezig bent met je bedrijf en het zorgt ervoor dat je herkenbaar bent voor klanten. Met de gratis logomaker van GoSpaces kun je niet alleen snel, maar ook gemakkelijk een gratis logo makendat bij jouw bedrijf past. Er is keuze uit talloze lettertypes, icons en frames. Voor iedereen die geen ster is in grafische vormgeving maar toch een mooi logo wil, is de GoSpaces online logo generator absoluut een handige tool. Je kunt het logo gratis downloaden en op die manier overal gebruiken. Mocht je je website hosten bij GoSpaces, dan kun je met een druk op de knop het logo op een professionele manier toevoegen aan je website.

 

MoneyBird

Boekhouden, het blijft een vervelend klusje, maar het moet toch gebeuren. Met MoneyBird kun je heel gemakkelijk facturen en offertes maken, daarnaast worden je inkomende facturen en andere documenten automatisch verwerkt in je btw-aangifte. MoneyBird biedt een gratis pakket aan, waarmee je maximaal drie verkoopfacturen kunt versturen en drie inkomende documenten kunt ontvangen. Goed om mee te beginnen. Wil je toch meer? De betaalde pakketten beginnen vanaf 10 euro en bevatten al veel meer opties.

Hootsuite

Misschien wel een van de meest gebruikte social mediamanagement tools ter wereld. Met de gratis versie van HootSuite kun je maximaal drie verschillende social media accounts integreren, wat voor veel MKB’ers al gauw genoeg is. Ook niet onbelangrijk: Hootsuite ondersteunt bijna alle bekende social media platformen, waaronder Twitter, Instagram, Facebook, Google+ en LinkedIn. Met de applicatie kun je berichten, foto’s en video’s inplannen op verschillende social media, en Hootsuite doet de rest. Heel geschikt voor iedereen die veel reist en dus niet de hele dag achter zijn of haar laptop zit, of graag berichten in andere tijdzones wil plaatsen.

Google Inbox

Google Inbox wordt regelmatig beschreven als ‘Gmail, maar dan beter.’ Deze e-mailapplicatie van Google is speciaal gericht op mensen die houden van een schone, opgeruimde inbox. Wel zo prettig als je druk bezig bent met je bedrijf! De applicatie groepeert verschillende soorten e-mails bij elkaar en geeft je op die manier de mogelijkheid om je hele inbox in een oogopslag te zien. Klaar met een e-mail? Druk dan op de ‘done’ knop of sleep hem naar het juiste mapje. Je kunt daarnaast ook reminders zetten of e-mails op een later tijdstip nogmaals in je inbox laten verschijnen, zodat je ze niet vergeet. Snel, makkelijk en overzichtelijk.

google inbox

Moz

Een enorm handzame tool die inzicht geeft op de prestaties van je zoekwoorden. Erg handig als je wil weten hoe hoog je staat voor bepaalde zoekwoorden en of links op je website goed werken. Daarnaast laat Moz je via foutrapporten weten als er iets mis is op je website, zodat je dit snel op kan lossen. Zeker als je nog maar net in de wereld van SEO duikt, is dit een handige tool om mee te beginnen. De gratis versie van Moz is vrij volledig en biedt enorm veel mogelijkheden, maar er is natuurlijk ook een betaalde versie beschikbaar.

SEMrush

Beter goed gejat dan slecht verzonnen, toch? Semrush is een tool om je concurrenten te analyseren en op die manier inzicht te krijgen in hun marketingstrategieën. Heb je je weleens afgevraagd hoe het kan dat jouw grootste concurrent veel hoger in zoekresultaten terecht komt dan jij? Deze applicatie geeft daar antwoord op. Met de website kun je af en toe real-time je eigen website of die van je concurrenten checken. De betaalde abbonementen bieden nog veel meer mogelijkheden, zoals het tracken van zoekwoorden en social media accounts van je concurrenten op de lange termijn.

Related posts

ZZP’er: plan tijd in voor randzaken

Mathijs

Verhuizen bedrijf: uitbesteden of toch zelf doen?

Danny

Een SWOT-analyse maken voor jouw bedrijf

Dagmar

Leave a Comment