Image default
Commercieel Lifestyle Tips

7 manieren om te werken aan een betere binding met jouw zakelijke partners

Elke zakenman wil natuurlijk een zo goed mogelijke relatie met zijn zakelijke partners. Echter kan het soms moeilijk zijn om dit ook daadwerkelijk voor elkaar te boksen. Wie echt een betere en vooral diepgaandere relatie wil, zal ervoor moeten zorgen dat hij zijn zakenpartner beter leert kennen. Hieronder volgen dan ook zeven activiteiten waarbij jij jouw zakenpartner beter zult leren kennen, waardoor een betere binding zal ontstaan.

1. Golven

Heb je er wel eens aan gedacht om te gaan golven met je zakenpartners? Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende golfreizen naar Duitsland. Bij het golven moet je natuurlijk samenwerken, waardoor je elkaar beter leert kennen. Ook stimuleert de vreemde omgeving om nader tot elkaar te komen.

2. Bowlen

Bowlen is een leuke activiteit die je kunt doen onder het genot van een drankje en een hapje. Je komt in een andere setting terecht met je zakenpartners, waardoor je elkaar op een andere manier leert kennen. Hierdoor wordt de binding verbetert, en dat terwijl je ook nog eens een leuke activiteit onderneemt.

3. Pubquiz

Een pubquiz is altijd een goed idee. Bij een pubquiz worden vaak vragen gesteld die je laten nadenken. Daarnaast is goed overleg en samenwerken tijdens de quiz essentieel. Meningen en ervaringen worden automatisch gedeeld, zodat je elkaar beter leert kennen. Lekker onder het genot van een drankje is een pubquiz eigenlijk altijd een succes.

4. De borrel

Heel simpel, maar gewoon het organiseren van een klassieke borrel zorgt er vaak al voor dat de zakelijke relatie verbetert wordt. Je ontmoet zakenpartners namelijk in een andere setting en dit zorgt om te beginnen voor andere gesprekstof. Je leert je partners hierdoor op een diepgaandere manier kennen, wat de relatie weer ten goede komt.

5. Leer elkaars taal

Helemaal voor mensen die in internationale sferen werken, kan het heel goed zijn om de taal te leren van je zakenpartner. Als je dit doet kom je over als toegewijd, en dan ziet je zakenpartner gelijk dat je bereid bent moeite te stoppen in projecten. Het is een positief signaal dat je afgeeft, en daarnaast verbetert de onderlinge communicatie tussen jou en je zakenpartner ook nog eens.

6. Roeien

Een andere leuke activiteit om te doen om nader tot elkaar te komen, is roeien. Helemaal als er sprake is van een zakelijk team, is dit een ideale activiteit. Bij het roeien ben je afhankelijk van elkaar, waardoor je gedwongen wordt om goed samen te werken. Goede samenwerking is de key in goede zakelijke relaties, en daarom is het goed dit ook in andere contexten tot de praktijk te brengen.

7. Op zakenreis

Voor alle Reisfanaten is het een aanrader om samen met je zakenpartner(s) op reis te gaan. Je zou ook eens op bezoek kunnen gaan bij je partner. Als je elkaar in andere context ziet, is het contact anders. Hierdoor leer je elkaar op een ander level kennen. Daarnaast kunnen zakenreizen heel interessant en leerzaam zijn.

Related posts

Geef een boek uit als ondernemer!

Danny

Tips voor het inrichten van een buitenwerkplek

Mathijs

Samenwerken met een goede SEO schrijver

Danny Bijl

Leave a Comment