Image default
Tips

7 tips voor een goede zithouding

Tegenwoordig besteden we veel meer aandacht aan de ergonomie van onze werkplek. Een paar jaar geleden was dit nog niet aan de orde, met als gevolg dat werknemers uitvielen met lichamelijke klachten. Er is sindsdien heel wat veranderd. Kantoormeubilair is nu  veelal ergonomisch, veel bureau s zijn in hoogte verstelbaar. Maar ook de bureaustoel is enorm veranderd, ze zijn nog beter geworden door hun verschillende instellingen. En er zijn ook een aantal nieuwe opties bijgekomen want behalve de standaard bureaustoel kunt u er ook voor kiezen om een poosje op een bal of kruk te zitten. Een goede zithouding is ontzettend belangrijk voor je medewerkers. In dit artikel zetten we de aandachtspunten nog even op een rij.

Nieuwe trend

Er is een nieuwe trend gaande op het gebied van kantoormeubilair. Veel kantoren vervangen hun oude meubilair door zit-stabureaus, fietsbureaus en in hoogte verstelbare krukken. Dit is het positieve gevolg van de aandacht die er vooral de laatste jaren is besteed aan de ergonomische werkplek. Een goede zithouding zorgt ervoor dat nek en rugklachten voorkomen kunnen worden.

Maar ondanks deze aanpassingen blijkt dat we nog steeds teveel zitten op het werk maar ook thuis. Het is daarom belangrijk om meer in beweging te komen, ook tijdens het werken. Een goede zithouding is ontzettend belangrijk om te zorgen dat nek-, schouder- of rugklachten achterwege blijven.

Een ergonomische bureaustoel bied je de mogelijkheid veel verschillende onderdelen afzonderlijk af te stellen. Op deze manier kan je de bureaustoel zo afstellen dat hij passend is voor jouw lichaam.

Tips voor een goede zithouding

Tegenwoordig is er veel meer informatie beschikbaar over ergonomie. Het blijkt dat veel lichamelijke klachten door een paar eenvoudige aanpassingen voorkomen kunnen worden. Een goede zithouding is natuurlijk essentieel. Hieronder geven wij een aantal nuttige tips waarmee je meteen aan de slag kunt om jouw zithouding te verbeteren. Gebruik deze tips dagelijks op de werkvloer en maak je collega’s erop attent.

  • Maak gebruik van het hele zitvlak van de stoel; je duwt je heupen als het ware in de stoel.
  • Je voeten moeten plat op de grond kunnen staan, pas als het nodig is de hoogte van de stoel aan.
  • Ondersteun je boven- en onderrug door de rugleuning in te stellen. Hierbij kan je ook gebruik maken van een instelbare lendensteun.
  • Laat je armen rustig leunen door de armsteunen in te stellen. Vergeet hierbij niet je schouders te ontspannen.
  • De afstand tussen je ogen en het beeldscherm moet ongeveer 50 tot 70 cm zijn. Jouw beeldscherm moet op ooghoogte staan. Als ke met een laptop werkt, dan is het aan te bevelen om een laptophouder te gebruiken.
  • Het toetsenbord moet je recht voor je plaatsen en direct onder het beeldscherm.
  • Zet een timer om regelmatig jouw houding te controleren. Zo blijft je je bewust van de werkhouding.

Zit sta bureau

Elektrisch zit sta bureau

Een alternatief kan zijn om gebruik te maken van een elektrisch zit sta bureau. Er zijn verschillende nieuwe bureaus op de markt te vinden. Zo werkt Actiforce nog steeds aan de mooiste zit-sta bureau’s. Bekijk hiervoor de volgende video.


Voor meer informatie raden wij je aan om contact op te nemen met één van de kantoormeubelspecialisten van VG Trading. Bekijk hiervoor hun website: https://www.vgtrading.nl/

Related posts

Eenmanszaak omzetten naar een bv – Alles wat je moet weten

Mathijs

Dit is hoe je veilig werkt aan elektrische installaties

Danny Bijl

Op zakenreis? We vertellen meer over parkeren bij Nederlandse vliegvelden

Danny Bijl

Leave a Comment