Image default
Eigen bedrijf Ondernemen Tips

7x dingen waar je aan moet denken als je begint met ondernemen

Ben jij van plan om te beginnen met ondernemen? Dan staat jou een leuke, maar ook spannende tijd te wachten. Ondernemen is namelijk niet niks, hier komt een hoop bij kijken. Zeker als je net begint moet je over veel zaken nadenken. Waar je als beginnend ondernemer allemaal aan moet denken? Wij zetten het voor je op een rij, dus lees snel verder!

Schrijf een ondernemingsplan

Als je van plan bent om te beginnen met ondernemen, is het eerst verstandig om een duidelijk ondernemersplan te schrijven. In dit plan kun je bijvoorbeeld opnemen wat je gaat doen, voor wie je het doet, wie je doelgroepen zijn en wie je concurrenten. Zet in ieder geval helder voor jezelf op een rijtje hoe je het voor je ziet. Dat maakt de stappen in het verdere proces wat makkelijker!

Rechtsvorm kiezen en inschrijven KvK

Heb je een helder ondernemingsplan geschreven? Top, dan is het tijd voor de volgende stappen. Nadat je een ondernemingsplan hebt geschreven, is het belangrijk om een rechtsvorm te kiezen. Er zijn verschillende soorten rechtsvormen. Denk aan bijvoorbeeld de meest voorkomende: een eenmanszaak, vennootschap onder firma of besloten vennootschap. Kijk goed wat bij jouw onderneming van toepassing is. Ben je hieruit gekomen? Dan is het tijd om de inschrijving in het Handelsregister te regelen bij de Kamer van Koophandel.

Zakelijke rekening openen

Als je een eigen onderneming begint, is het ook van groot belang dat je een zakelijke rekening opent. Voor jouw onderneming kun je dan ook niet jouw persoonlijke bankrekening gebruiken. Als je een zakelijke rekening opent, kun je hier alle geldzaken vinden van jouw onderneming. Hierdoor kun je een overzichtelijk beeld krijgen, wat heel fijn kan zijn voor jou als ondernemer.

Regel de administratie

Regel de administratie

Het kan zomaar zo zijn dat dit niet jouw meest favoriete klusje is: de administratie. Echter hoort het er wel gewoon bij. Het is namelijk van belang dat jij jouw administratieve zaken goed op orde hebt voor jouw onderneming. Je dient de inkomsten, uitgaven en uren bij te houden voor bijvoorbeeld je belastingaangifte. Wil je jouw administratie absoluut niet zelf doen? Huur dan gewoon een professional in. Dit kan je veel tijd en moeite besparen.

Sluit verzekeringen af

Wat ook belangrijk is om te doen als ondernemer, is het afsluiten van verzekeringen. Dit is belangrijk voor de risico’s en schades die je loopt met jouw onderneming. Je zou kunnen denken aan het afsluiten van bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering, inventarisverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering en ga zo maar door. Ga goed na wat op jouw onderneming van toepassing is. Sluit sowieso een aansprakelijkheidsverzekering voor jouw onderneming af. De aansprakelijkheid die je voor jouw onderneming loopt is namelijk niet verzekerd op je particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP).

Auto van de zaak of bestelauto

Moet je vaak op pad met je auto? Of maak je gebruik van een bestelauto voor je onderneming? Dan kan het natuurlijk handig zijn om een auto van de zaak of bestelauto te hebben. Je kan daarbij ook nog profiteren van verschillende fiscale voordelen. Kies je voor een bestelauto voor jouw onderneming? Houd er dan wel rekening mee dat je ook een bestelautoverzekering moet afsluiten. Een bestelautoverzekering zorgt ervoor dat jij gedekt bent tegen verschillende soorten schades en je kan dan direct je lading meeverzekeren.

Website en reclame

Heb je de bovenstaande zaken allemaal op orde? Mooi, want dan kan het pas echt gaan beginnen. Wat belangrijk is om jouw onderneming in de markt te zetten, is om een website te maken. Op deze website vermeld je wat je doet, wat je missie is, wie je bent en wat je verkoopt/aanbiedt. Ook hierbij geldt dat het aan te raden kan zijn om een professional in te huren als je zelf geen ervaring of kennis hebt van het maken van websites. Naast het maken van een goede, professionele website, is het tijd om jouw onderneming te gaan promoten. Je moet tenslotte toch aan klanten gaan komen. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van online en offline promotie. Enkele voorbeelden? Denk aan sociale media, flyers, visitekaartjes en uiteraard mond-tot-mondreclame.

Als beginnend ondernemer is het zeker goed om bovenstaande stappen goed op te volgen. Zo vorm je een goede basis voor jouw onderneming en kan het echte ondernemen gaan beginnen. Dan wordt het tijd om winst te maken!

Related posts

Wat voor keuzes moet je maken als je een zorgverzekering gaat aanvragen?

Danny

Vier je eerste lustrum

Danny

5x tips om goedkoop je kantoor in te richten

Danny

Leave a Comment