Image default
Commercieel Eigen bedrijf Finance Financieel Geld Personeel Tips

8 Handige apps voor verlofregistratie

Groeit je onderneming en moet je medewerkers in dienst nemen? Dan wordt je administratie opeens een stuk uitgebreider. Zo moet je ook een salarisadministratie gaan bijhouden, en een verlofregistratie. Je kunt de vakantiedagen en andere verlofdagen van personeel bijhouden in Excel, maar je kunt ook kiezen voor specialistischere software voor verlofregistratie. Dit biedt meer mogelijkheden dan Excel, doordat bijvoorbeeld de verlofregistratie ook inzichtelijk is voor medewerkers via een app. Daarnaast is een online verlofregistratie ongeacht locatie in te zien. Ben jij ook op zoek naar een handig software voor verlofregistratie? Hieronder vind je zeven praktische programma’s voor verlofregistratie met app.

Yoobi

Yoobi levert een uitgebreid pakket voor verlofregistratie, dat ook te combineren is met een urenregistratie en personeelsplanning. Het is mogelijk verschillende verloftypen waar personeel gebruik van kan maken te beheren. Denk hierbij aan tijd-voor-tijd, bijzonder verlof, ouderschapsverlof of vakantie. Medewerkers vragen via de app verlof aan. Je kunt automatisch laten berekenen of dit toegekend kan worden, op basis van de contractduur en (eventuele) leeftijdsgebonden afspraken. Voor de goedkeuring van een aanvraag kun je bekijken wat de impact is, en welke beschikbaarheid er is die periode. Erg fijn is dat je de verlofregistratie een maand lang gratis kunt uitproberen.

 

Bedrijfsrooster

Ook bedrijfsrooster biedt een online verlofregistratie die inzichtelijk is door middel van een app. Je kunt eenvoudig een rooster maken, waarbij direct te zien is welke persoon het beste op welke dienst kan worden ingezet. In een paar klikken kan het nieuwe rooster vervolgens met alle personeelsleden worden gedeeld. Medewerkers kunnen vervolgens aangeven of zij beschikbaar zijn op de aangegeven tijden en dagen. Hoewel de software voor de verlofregistratie goed lijkt te werken, kan het klantcontact als verbeterpunten worden gezien. Meerdere klanten en geïnteresseerden hebben aangegeven moeilijk contact te kunnen krijgen met het bedrijf.

 

Over Rework Apps

Rework heeft in 2011 de VerlofApp geïntroduceerd. Hierbij is sterk ingezet op gebruiksvriendelijkheid, en ze claimen dan ook de meest eenvoudige online applicatie voor verlof, vakantiedagen en overuren te hebben. Deze software en app voor verlofregistratie geeft medewerkers de mogelijkheid vanaf mobiel of PC zelf verlof aan te vragen. De aanvraag wordt gemaild naar de manager die deze direct kan goed- of afkeuren. Zowel jij als de medewerker kan direct zien wie al vrij heeft. Een aanvraag doen en beoordelen kan zo nog eenvoudiger. Grote voordelen zijn de lage maandelijkse kosten per medewerker en de gratis proefperiode van 14 dagen. Mensen die de het programma en de app gebruiken zijn vooral tevreden over de goede klantsupport.

Haaer

Haaer heeft een slimme verlofapp en een overzichtelijke webapplicatie om verlofdagen gemakkelijk en snel te registreren. Medewerkers zijn minder tijd kwijt aan verlofaanvragen, declaraties en het indienen van uren. Voor leidinggevenden maakt deze software de verlofregistratie veel beter inzichtelijk dan Excel zou kunnen, en ze zijn ook nog eens minder tijd kwijt aan goedkeuring van aanvragen. Fijn is dat hier het verlof van alle medewerkers kan worden geregistreerd, of het nu gaat om mensen met een fulltime of parttime contract, vast of tijdelijk, of zelfs flexibel contract. Het is mogelijk 14 dagen lang een gratis demoversie te testen.

VrijeDagen

Bij VrijeDagen kun je kiezen voor alleen een verlofregistratie, of een verlofregistratie gecombineerd met tijdregistratie. Dit is ook nog te koppelen met verzuim- en overwerkregistratie. Medewerkers kunnen zelf een verlofaanvraag doen, waarbij een specificatie per verloftype kan worden opgegeven en ingezien. De leidinggevende ontvangt de aanvraag per mail en kan deze direct goed- of afkeuren. Er zijn uitgebreide rapportages mogelijk. Het is handig dat de software en app in negen verschillende talen beschikbaar zijn. Gemakkelijk als je buitenlandse medewerkers in dienst hebt of internationaal werkt. Een nadeel  is dat de app alleen bij een pro-versie beschikbaar is. Ook jammer is dat er geen gratis proefversie is, maar ze alleen op aanvraag een demo komen geven.

Nmbrs

Nmbrs is een internationaal HR & Payroll platform, en heeft dus veel ervaring in het zo gemakkelijk en snel mogelijk registreren van verlof. De software en app werken volgens het Employee Self Service systeem, waarbij medewerkers toegang hebben tot hun eigen beveiligde omgeving. Op deze manier is er altijd en overal inzicht in persoonlijke gegevens en controle over de uitvoering van hun eigen HR-processen. Het systeem is veilig en gemakkelijk te koppelen een bestaande en nieuwe applicaties. Je kunt het programma 30 dagen lang gratis uitproberen. Een nadeel is dat de prijs, zeker voor een kleinere onderneming, vrij hoog is. De prijs wordt niet berekend per medewerker, maar er worden vaste pakketten gehanteerd waarbij het kleinste pakket gelijk geldt voor tien medewerkers. Input van klanten wordt wel goed meegenomen in nieuwe versies. Online is een uitgebreide kennisbank beschikbaar met handleidingen en beschrijvingen voor alle mogelijkheden die het programma biedt.

Humanwave

Humanwave is gemaakt door ondernemers, en richt zich ook volledig op de ondernemer. Hun overtuiging is dat een ondernemer met deze software beter kan indelen wie, wat, wanneer voor taken uitvoert. Dit zou tot een verbetering van de samenwerking en beter functioneren van medewerkers leiden. Medewerkers kunnen zelf 24/7 hun verlofdagen aanvragen, planning inzien en declaraties indienen. De verlofregistratie is beschikbaar op diverse devices, waarbij alles online beveiligd is opgeslagen. Medewerkers voeren via de app of portal verlofaanvragen in, met keuze voor verschillende verloftypen. De verlofaanvraag kan beoordeeld worden door jou als leidinggevende of een andere geselecteerde medewerker. Biedt goed overzicht, maar wel een nadeel dat er een minimumbedrag per maand geldt. Je kunt 14 dagen lang de software uitproberen.

Apployed

Apployed biedt volledige personeelsdossiers, online toegankelijk via web en app. Hierin kan alles van, rond en met de medewerker geregeld worden. Ook deze software is gebaseerd op Employee Self Service (ESS). Zo kunnen medewerkers zelf eenvoudig en snel bijvoorbeeld verlofaanvragen doen. Als ondernemer kun je direct de aan- en afwezigheid zien van de medewerkers, maar ook eventueel de bezetting per afdeling. Het is eenvoudig om een verlofaanvraag te doen en verlof en verzuim te verwerken, en biedt een helder verlofoverzicht. Aan het einde van het jaar kun je gemakkelijk de verlofsaldi overnemen.

Welke software of app voor verlofregistratie het beste is, hangt af van jouw wensen en eisen. Verschillende pakketten bieden echter voor een paar euro per maand per medewerker al zeer uitgebreide functionaliteiten, en zijn een goed alternatief voor gratis verlofregistratie in Excel.

Related posts

Veel of weinig leveranciers, enkele afwegingen

Mathijs

Welke werkspullen je moet regelen voor je medewerker

Danny Bijl

Waarom je van jouw kantoor een groene oase moet maken

Danny Bijl

Leave a Comment