Image default
Tips

8 nuttige planten voor op kantoor

Kantoorruimtes zijn vaak vooral functioneel ingericht. Planten kunnen ervoor zorgen dat de ruimte niet alleen aangekleed wordt, ze kunnen ook een wat huiselijkere sfeer geven die het prettiger maken om in de ruimte te verblijven. Daarnaast kunnen ze echter ook een zeer nuttige functie hebben om het klimaat in de kantoorruimte te verbeteren en er een gezondere werkomgeving van te maken. We bespreken acht nuttige planten voor op kantoor.

Areca palm (Goudpalm)

De Areca palm, ook wel bekend als de goudpalm, is zonder meer een van de beste luchtzuiverende kantoorplanten die er zijn. Hij doet geweldig werk wat betreft het filteren van schadelijke stoffen en het aanmaken van zuurstof. Zo adem je betere lucht in, wat er ook voor zorgt dat je je beter kunt concentreren. Het is best een grote plant, maar wordt hij nooit extreem breed, omdat nieuwe bladeren zich terugkeren naar de natuurlijke vorm naar mate de plant ouder wordt. Ook is de goudpalm makkelijk te onderhouden

Rhapis excelsa

Ook een uitstekende luchtzuiverend kantoorplant is de rhapis excelsa. De rhapis excelsa verwijdert als de beste schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt ondertussen ook voor een optimale luchtvochtigheid. Vooral in een kantoorruimte is dat een belangrijke eigenschap, omdat daar de lucht van zichzelf vaak droog en verontreinigd is door alle elektrische apparten.

Ficus robusta (Rubberplant)

Het oog wil natuurlijk ook wat. Zoek je een nuttige plant met een moderne uitstraling? Kies dan voor de ficus robusta, die ook bekend staat als rubberplant. De ficus robusta heeft weinig licht en water nodig om vitaal te blijven, maar is wel een ster in het zuiveren van de lucht. Een nuttige plant waar je weinig omkijken naar hebt, dus!

Aloë Vera

Wil je liever een bescheiden kantoorplantje waar je tóch iets aan hebt, dan zit je goed met de aloë vera. Hij neemt weinig ruimte in beslag, maar is wel altijd actief bezig om de lucht te zuiveren van chemicaliën en andere schadelijke stoffen. De bladeren van de plant vertellen je door middel van bruine plekken dat de lucht in de ruimte sterk verontreinigd is en actie noodzakelijk is. Daarnaast is de aloë vera goedkoop en vergt hij weinig onderhoud.

Dracaena Janet Craig

Voor een kantoorruimte met vloerbedekking en loeiende printers en kopieerapparaten is de Dracaena Janet Craig een uitstekende keuze. Deze plant is bijzonder goed in het verminderen van schadelijke stoffen in de lucht die veroorzaakt worden door de aanwezigheid van vloerbedekking en printers. De plant is daarin zelfs een stuk effectiever dan de gemiddelde kantoorplant. Met zijn door lange, spitse, donkergroene bladeren gekenmerkte uiterlijk is het ook nog eens een heel aantrekkelijke plant voor op kantoor. Ook kan de Dracaena Janet Craig prima tegen verwaarlozing en heeft hij weinig licht nodig. Komen er bruine punten aan de bladeren? Dan probeert de plant je te vertellen dat de lucht in de ruimte te droog is.

Ficus Alii

Wil je juist wél graag een omvangrijke kantoorplant? Overweeg dan de zeer decoratieve ficus alii met zijn slanke, donkergroene bladeren. De ficus alii is niet voor niet voor niets populair bij interieurexperts. Naast het mooie uiterlijk, profiteer je van het luchtzuiverende vermoge van deze plant. Wel moet de ficus alii in de volle of halfvolle zon staan en moet hij een tijdje aan zijn nieuwe standplaats wennen. Daarbij kan hij wat bladeren laten vallen, maar dat is geen reden tot zorgen.

Lepelplant (Spathiphyllum)

Wil je wat anders dan alleen maar groene planten? Overweeg dan de lepelplant met zijn mooie, witte bloemen. De lepelplant is een van de beste luchtzuiverende planten die je op kantoor kunt zetten met zijn vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. De lepelplant houdt niet van hitte en moet dus in de schaduw staan.

Chlorophytum

Wil je liever een leuke hangplant? De chlorophytum neemt weinig ruimte in beslag en is een kei in het opnemen en afbreken van gassen en giftige stoffen die in de lucht zitten. Zeker als je last hebt van astmatische klachten is dit een zeer nuttige toevoeging aan je kantoorruimte.

Planten zijn over het algemeen een kleine investering die veel kunnen doen voor je kantoorruimte. Ze geven sfeer en aankleding, maar bieden dus ook voordelen voor je gezondheid. Reden genoeg om er een paar te kopen voor je kantoor!

Related posts

Parttime ondernemer worden? 10 aanbevelingen

Mathijs

De waarde van CRM software voor kleine webshops: de voor- en nadelen

Danny

Ondernemen en je relaties; dit zijn relatiegeschenken

Danny Bijl

Leave a Comment