Image default
Personeel

AED op kantoor

Mensenlevens redden met een AED

Wist je dat je met een AED mensenlevens kan redden? Gemiddeld krijgen 30 mensen per dag een hartstilstand in Nederland. Door gebruik te maken van een AED kan een hart dat gestopt is met kloppen weer op gang gebracht worden. Misschien heb je ooit zoiets mee gemaakt en wist je niet hoe te handelen. Simpelweg omdat er geen AED bij jou in de buurt was. Daar kan nu verandering in komen.

Een AED op kantoor

Een AED gebruiken wordt nu toegankelijker gemaakt omdat je een AED ook op je kantoor kan hangen. Daardoor wordt het eenvoudiger om deze eventueel in te zetten mocht iemand in je omgeving een hartstilstand krijgen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is van belang om een AED cursus te volgen. Zowel jij als je werknemers moeten natuurlijk wel weten hoe ze met een AED overweg moeten.

Een mooie zorgplicht

Elke minuut dat er geen gebruik gemaakt wordt van een AED, neemt de overlevingskans van iemand die een hartstilstand heeft gehad met 10% af. Juist daarom kan het heel cruciaal zijn een AED aan te schaffen voor op kantoor. Daarnaast zorg je hiermee ook op een correcte wijze voor je personeel. Uiteraard kunnen andere bedrijven in jouw omgeving er ook gebruik van maken mocht dat nodig zijn. Zorg er altijd voor dat er iemand is die de AED kan gebruiken, zoals een BHV-er.

Bestel een AED

Stel je eens voor hoe dankbaar mensen jou zijn wanneer jij ze met behulp van een AED weer het leven terug hebt gegeven. Het is iets dat jij je hele leven met je mee zal dragen. Ga daarom gerust naar de AED shop en kies daar een goede AED uit voor je bedrijf. Je zult er geen moment spijt van krijgen, maar het zal je helpen bewuster in het leven te staan als ondernemer.

Related posts

Arbodienst inschakelen anno 2023: zet de mens op één

Danny Bijl

Zo word je de leukste collega

Dagmar

4 tips om de risico’s van werkgeverschap te voorkomen of af te dekken

Dion