Image default
Eigen bedrijf Lifestyle Logistiek Ondernemen Tips

Alles wat je moet weten over verzenddozen

Het kiezen van de juiste verzenddozen kan wat lastig zijn. Vooral wanneer je er nog niet veel ervaring mee hebt. Je moet namelijk op verschillende zaken letten, bijvoorbeeld de verschillende maten. Ook zijn er verschillende vouwmethodes van verpakkingen. Tot slot zijn de prijzen ook nog erg verschillend. Genoeg dingen waar jij rekening mee moet houden dus. Maar wanneer kies je nu het beste pakket? Je wil natuurlijk niet dat jouw verzenddozen of kartonnen dozen onderweg beschadigd raken. In deze blog geven we verschillende verzenddozen weer dat jou kan helpen in het maken van een keuze.

Soorten verzenddozen

Er zijn veel verschillende soorten verzenddozen. Zo heb je ze in langwerpige vorm, vierkant, verschillende kleuren en met golf of zonder. Bij de ene doos profiteer je van het gemak van de verpakking, terwijl de andere verzenddoos erg veilig is. In deze blog vertellen we over enkele type verzenddozen.

Autolock bodem

Een verzenddoos met autolock bodem heeft een bodem die automatisch ontvouwt zodra je de doos inpakt ter voorbereiding op het verpakken van het pakket. Jij gaat dus voor gemak. Wanneer je kort op de bodem drukt, valt de doos meteen goed in model. Daarvoor heb je geen tape of plakband meer nodig, want de bodem sluit vanzelf. Het nadeel van deze verzenddoos is dat deze meer ruimte in beslag neemt dan andere verzenddozen.

Gevouwen verzenddozen

Gevouwen verzenddozen

Dit type verzenddoos vouw je bij het inpakken gemakkelijk uit. Je start met de bodem, waar je de producten in doet en sluit vervolgens de deksel aan de bovenkant van de verzenddoos. Ook bij dit type heb je geen tape nodig. Desondanks moet je wel rekening houden met een plakstrip. Controleer daarom zorgvuldig of de plakstrip goed plakt en of je eerst de strook moet verwijderen voordat je deze gaat plakken. De gevouwen verzenddozen nemen minder ruimte in beslag dan de autolock bodem verzenddozen. Wel moet je deze type verzenddozen zelf ontvouwen.

Goedkope verzenddozen

Tot slot behandelen we de goedkope verzenddozen. Deze zijn gemaakt van gewoon karton, waardoor je ze zelf met tape moet sluiten. De dozen zijn gemaakt van golfkarton, waardoor dit type verzenddoos ook goedkoper is dan de andere verzenddozen. Hoe meer golflagen de doos heeft, hoe steviger de verpakking. Let hier dus goed op!

Bestel de verzenddozen online

Ben jij geïnteresseerd om de verzenddozen online te bestellen? Dat kun je doen bij een partij zoals Rotim. Zij bieden een grote hoeveelheid verzenddozen aan, voor scherpe prijzen. Daarnaast hebben zij verschillende specialisten in dienst die jou graag verder willen helpen! Bekijk nu hun website.

Related posts

Deze investeringen leveren je direct geld op

Danny

5 keer handige software voor je bedrijf

Danny Bijl

Belangrijkste veranderingen in het nieuwe regeerakkoord voor ondermemers

Mathijs

Leave a Comment