Image default
ICT Tech

Automatisering

Het gemak van automatisering. 
Automatiseren is een heel breed begrip. Van gegevens geordend opslaan voor verdere verwerking (facturen, administratie, agenda, offertes, correspondentie enz…) tot aan automatische fabrieksprocessen. Voor een ieder is dit een ander proces maar heeft wel een zelfde uitgangssituatie n.l. het vergemakkelijken van bepaalde processen. Iedereen heeft in het dagelijkse leven te maken met automatisering. Het eerste automatiseringsproces in een nieuw bedrijf kan een stuk administratie zijn, maar elk bedrijf heeft zijn eigen mogelijkheden tot automatisering.

Alle begin is moeilijk, en vooral als u met een nieuw programma gaat werken zult u best wel eens zuchten en steunen. Maar heeft u de kennis eenmaal goed onder de knie dan zal er een wereld voor u open gaan. Gegevens zijn makkelijker te koppelen, zodat u een beter totaal overzicht krijgt. Er zijn makkelijker gegevens tussen te voegen of te verbeteren. Met een druk op de knop krijgt u een grafiek waarin die gegevens die u tegen elkaar wilt zetten zijn opgenomen. Met simpele commando’s laat u uw computer de berekeningen maken die u wenst. U overziet zo sneller de resultaten en veranderingen die zich op uw marktgebied afspelen. Daardoor kunt u sneller reageren en inspringen waar nodig. Een grafische bewerking is simpel aan te passen of te veranderen zonder dat u weer helemaal van voor af aan moet beginnen. 

Doelgebruik. 
Eerst moet u duidelijk weten waarvoor u de computer gaat gebruiken. Gaat u deze voor de administratie gebruiken, voor tekstverwerking of is het ook de bedoeling om presentaties te maken. Er zijn veel mogelijkheden, voor iedere branche weer specifiek. U weet wat u wilt gaan doen en kunt dus een lijstje maken met wensen. Vraagt u zich ook het volgende af om tot een juiste beoordeling en conclusie te komen:
• Wat wordt de belangrijkste taak van de computer.
• Welke taken wilt u nog meer gaan doen op de computer.
• Wie gaat de computer straks gebruiken.
• Hoeveel mensen gaan er gebruik maken van de computer(s).
• Heeft of hebben diegene(n) ervaring met computers.
• Verwacht u een uitbreiden van activiteiten, waardoor u meer computers en/of software nodig zult hebben, voor de komende jaren.

Related posts

Het effect van streamingsdiensten t.o.v. televisie

Mathijs

SD KAART: onmisbaar voor de ondernemer?

Danny

Wat kan een IT-consultant voor jouw bedrijf betekenen?

Dion