Image default
Eigen bedrijf Lifestyle Personeel

Autopech? Rust is beter dan paniek!

Goed voorbereid
Ben je net lekker onderweg naar een presentatie, stopt je auto ermee. Of in elk geval gaan er zoveel belangrijke lampjes branden – temperatuur en die van de accu – dat je toch beter de auto aan de kant van de weg kunt zetten. Stel dat je nu niet goed voorbereid zou zijn op je plan van aanpak in deze, dan is een uitweg toch lastig te vinden.

Goed voorbereid hierop ben je bijvoorbeeld door in elk geval het telefoonnummer van je garage mee te nemen. Een telefoonnummer van een goede bekende met verstand van auto’s is ook welkom, maar je moet zeker weten dat diegene bereikbaar is. Een garage is dit over het algemeen zeker. Daarnaast is een abonnement bij een wegenwachtservice ook niet overbodig.

Alternatieven

Hoe vang je het op wanneer er wordt geconcludeerd dat je auto inderdaad niet verder kan rijden? Ga je met de trein, heb je voldoende saldo op je rekening staan of heb je altijd contant geld mee? Heb je misschien een OV-chipkaart achter de hand? Het zijn maar kleine details, maar in zo’n onverwachte pech-situatie wel altijd praktisch.

Een ander alternatief dan het openbaar vervoer is een taxi. Waar ben je, wat is het adres van de plek waar je bent en hoeveel geld heb je contant op zak? Of kun je dichtbij ergens pinnen? In sommige taxi’s is het zelfs mogelijk om in hun auto te pinnen, maar daarop kun je beter niet rekenen.

Om maar niet voor nog meer verrassingen te komen staan. Informeer in elk geval goed, zodra je de centrale belt. Dan weet je het maar, al is het misschien voor een volgende keer!

Related posts

De voordelen van de mening van een outsider

Mathijs

Energieprestatie van je bedrijfspand verbeteren? 5 manieren!

Danny Bijl

4 tips om de risico’s van werkgeverschap te voorkomen of af te dekken

Dion