Image default
Eigen bedrijf

Bedrijfsoverdracht: een serieuze zaak om serieus aan te pakken

Bedrijfsoverdracht, niet eenvoudig!
U hebt te maken met een situatie waarbij er overdracht van een bedrijf plaats moet vinden. Een serieuze zaak waar veel geld en belangen mee gemoeid zijn. Het is dan ook heel belangrijk voor u dat u weet waar u aan begint en dat u advies inwint wat er allemaal komt kijken tijdens een bedrijfsoverdracht. Waar moet u op letten, wat u moet er allemaal geregeld worden? Waar zitten de addertjes onder het gras? Hebt u enig idee wat er bij bedrijfsoverdracht allemaal komt kijken? Voor u achter blijft met een fiasco, zijn er gelukkig talloze tips voor een geslaagde bedrijfsoverdracht.

Aandachtspunten en tips
Bij bedrijfsoverdracht kunnen we in elk geval alvast grofweg enkele gebieden aanstippen waarover u na moet denken. Hierbij kunt u denken aan:
de rechtsvorm die geschikt is voor de overdracht;
– hoe moet één en ander geregeld worden met contracten en om welke contracten gaat het?
– wat is nodig om het bedrijf een goede doorstart te geven?
– fiscale gevolgen, omstandigheden en fiscale mogelijkheden (bijvoorbeeld overdrachtsbelasting en omzetbelasting)
– moet de overdracht in alle openheid of juist in beslotenheid gebeuren?
Iedere bedrijfsoverdracht is weer anders en er kan erg veel bij komen kijken. Let u daarom goed op wat voor úw situatie van belang is!

Tips voor u op een rijtje
Last but not least is het van groot belang dat u erbij stil staat dat de overdracht van uw bedrijf van alles te maken heeft met voorzieningen voor uw oude dag qua financiële zekerheid. Redenen genoeg dus om u te verdiepen in de vele tips en aandachtspunten om een bedrijfsoverdracht zo goed mogelijk te laten verlopen. Kijkt u voor meer informatie bijvoorbeeld eens op: nba.nl

Related posts

Door verveling productiever en creatiever worden

Dagmar

De beste tips voor duurzame relatiegeschenken

Danny Bijl

5 Tips om een stijlvolle kantoorruimte te creëren

Dagmar