Image default
Carrière Industrie Personeel

Het belang van goed geschoold personeel

Goed geschoold personeel is een voordeel. Toch valt het niet mee om de juiste personen voor een bepaalde positie te vinden. Vaak wordt het een leertraject waarin een medewerker wordt (om)geschoold. Dit kan zijn om meer vaardigheden te ontwikkelen. Maar ook meer vakkennis, veiligheid of professionaliteit zijn doelen voor een scholing.

Veiliger werken

Een goede reden om je personeel te scholen is veiliger werken. Bijvoorbeeld het halen van je VCA Examen in 1 dag. Bij veel opdrachtgevers is een VCA diploma verplicht. Daarbij gaat het met name om het bewust zijn van de risico’s en de maatregelen om onveilige situaties te voorkomen. Een cursus van een dag is wellicht niet genoeg om alle regels uit je hoofd te leren. Maar de bewustwording is belangrijk. Daarnaast is het raadzaam om meerdere medewerkers tegelijk te sturen. Het is goed voor de teambuilding, maar belangrijk is dat er dan gericht op hun werksituatie wordt ingegaan.

Vakkennis uitbreiden

Een andere voordeel van goed geschoold personeel is dat zij weten waar ze mee bezig zijn. Als je een dergelijk iemand niet zo eenvoudig vindt, leidt dan een persoon op. Dan is het wel belangrijk dat weet wie je waarvoor opleidt. Ook zal de ene medewerker veel makkelijker leren dan de andere. Maar meer vakkennis is voor iedereen goed. Het geeft je medewerker meer zelfvertrouwen. En de manier waarop klanten te woord worden gestaan, of geholpen, draagt alleen maar bij aan het succes van je bedrijf.

Meer professionaliteit

Dit heeft te maken met meer professionaliteit. Goed geschoold personeel is in staat om de klant een beter gevoel te geven. Zij stralen meer professionaliteit uit als ze zeker van hun zaak zijn. Als de klant iets gedaan wilt krijgen, weet hij/zij dat ze bij jouw onderneming aan het juiste adres zijn. Vakkundig en effectief werken is een betere marketingtool dan een flitsende reclamecampagne.

Goed geschoold personeel

Scholing kan een onderdeel van je personeel motiveren zijn. Als een medewerker zich wil verdiepen in zijn vakgebied, motiveert het hem/haar wanneer jij de opleiding mogelijk maakt. En gemotiveerd personeel is loyaal en werkt effectiever. De scholing moet dan wel afgestemd zijn op de persoon zelf. Omdat de opleiding/cursus in deeltijd moet plaatsvinden, moet je wel beseffen dat iemand tijdelijk iets minder productief is. Maar dit betaalt zich later wel terug als zij het geleerde in de praktijk kunnen brengen.

Zaken zoals een VCA diploma, certificaten of andere cursussen dragen bij aan de veiligheid. Kennis van zaken zorgt voor gemotiveerd en professioneel personeel. Wanneer een medewerker om een opleiding/cursus vraagt, stimuleer hem/haar dan. Je onderneming vaart wel bij goed geschoold personeel.

Related posts

3 creatieve bedrijfsuitjes voor het najaar

Danny

Vertegenwoordiger worden: de mogelijkheden

Danny

Voorkom een burn-out met CBD olie

Sander

Leave a Comment