Image default
Branches Commercieel Marketing

Het belang van tech-bedrijven voor onze economie

Wij zijn allemaal consument. En met elkaar verwachten we veel van elkaar en onze omgeving. Het feit dat we geld over hebben voor ‘meer’ heeft door de eeuwen heen tot grote innovaties geleidt. Een paard was niet snel genoeg, dus kwam er een trein. Die stopte niet waar we wilden, dus kwam er een auto. Die kon niet genoeg meenemen, dus kwam er een vrachtwagen. Een boottocht naar verre gebieden duurde te lang, dus kwam er een vliegtuig. Al deze ontwikkelingen worden gedaan door tech-bedrijven. Wat is nu het belang daarvan voor onze economie?

Tech-bedrijven in Nederland

Nederland kent veel tech-bedrijven. Innoveren is een belangrijk onderdeel van onze mentaliteit. Een groot deel van de Nederlanders is altijd bezig met verbeteringen. Dit maakt ons goede innovators. Dat is precies wat tech-bedrijven nodig hebben. Mensen die niet alleen naar het succes van een onderwerp kijken, maar ook verbeterpunten zien. Nederland kent mede daardoor een groot aantal tech-bedrijven. Niet alleen op het gebied van technische producten. Maar ook op het gebied van onderwijs, bedrijfsprocessen en voedingsmiddelen.

Nederland – Innovatief land

Een half jaar geleden was Nederland in het nieuws omdat we innovatief zijn in de voedselbranche. Maar ook in de chipindustrie lopen we voorop met de technologie. De hoeveelheid data die op een zo klein mogelijke chip wordt opgeslagen, is een belangrijk product. Over de hele wereld wordt namelijk geïnnoveerd met computers, vanwege hun aandeel in onze huidige maatschappij. Wereldwijd staan we, naast andere kenmerken, bekend om onze innovativiteit en ijverige mentaliteit. Voorbeeld is een koekjesproducent uit de VS. Hij heeft meer dan dertig, vrijwel gelijke, fabrieken in de VS. Hij heeft echter één vestiging in Nederland. Nieuwe machines worden eerst in Nederland opgebouwd en in productie genomen. In de fase van kinderziekten zorgt de Nederlandse aanpak voor het verbeteren van de machine. Vervolgens laat hij volgens die specificaties machines bouwen voor zijn Amerikaanse fabrieken.

Effect van innovatie

Het effect van onze innoverende drijfveren is overal zichtbaar. Wereldwijd worden dagelijks producten gebruikt met technologieën die ooit in Nederland zijn ontwikkelt. Maar ook onze manier van denken wordt wereldwijd toegepast op het gebied van bedrijfskunde en onderwijs. Nederlandse bedrijven uit de grond- weg- en waterbouw worden wereldwijd ingeschakeld voor prestigieuze projecten. Dit alles maakt dat tech-bedrijven van belang zijn voor onze economie.

Het belang voor onze economie

Onze economie vaart wel bij het internationale ondernemersklimaat. Multinationals vestigen zich in Nederland om mee te profiteren van o.a. onze innovativiteit. Daarnaast zijn machines en technieken een belangrijk exportproduct. Al deze bedrijvigheid zorgt uiteraard ook voor werkgelegenheid. Dit heeft echter ook gezorgd voor het personeelstekort in met name de bouw- en industriesector. Maar de winstgevendheid en innovativiteit van deze ondernemingen zullen in de toekomst ongetwijfeld voor een oplossing zorgen. Onze handelsgeest zal die oplossing waarschijnlijk ook internationaal weer vermarkten.

 

Onze manier van doen en denken is over het algemeen gericht op innovatie. Dit heeft geleid tot veel tech-bedrijven in Nederland. Het belang voor onze economie is daarom groot. I.c.m. onze handelsgeest zijn we internationaal succesvol, mede dankzij onze tech-bedrijven.

Related posts

Naamsbekendheid van startende onderneming

Mathijs

Als ondernemer leren van een politieke campagne

Mathijs

Hoe word ik een succesvol ondernemer?

Danny

Leave a Comment