Image default
Eigen bedrijf Ondernemen Tips

Belangrijke voorbereidende stappen bij het bouwen van een nieuw bedrijfspand

Als je plannen hebt om een nieuw bedrijfspand te laten bouwen voor je bouwbedrijf, is dat een mooie maar ook spannende tijd. Alles lijkt open te liggen om jouw wensen te realiseren. Maar je verplicht je ook om alles goed te regelen en weloverwogen te doen. We bespreken een paar belangrijke stappen in de voorbereiding van het bouwen van een nieuw bedrijfspand.

Eigendom of huren van investeerder?

Overweeg voor je van start gaat welke financieringsvorm het meest wenselijk is. Natuurlijk is het fijn om een pand in eigendom te verwerven, zodat je jouw specifieke wensen gerealiseerd kan krijgen. Dit is doorgaans ook wel een investering die zich op lange termijn laat terugverdienen, en de rente voor een financiering is momenteel natuurlijk ook laag. Maar je kunt ook kiezen om een investeerder een pand te laten bouwen en daar als huurder gebruik van te maken. Dan ben je ook flexibeler, maar de huur is doorgaans wel hoger dan een eventuele rente en maatwerk is vaak ook minder goed mogelijk.

Programma van eisen

Heb je besloten dat je zelf een nieuw bedrijfspand gaat laten bouwen? Dan moet je een programma van eisen gaan opstellen. In dit document neem je jouw wensen en eisen voor het nieuwe pand zo volledig mogelijk op. Hoe meer je van tevoren hierin vastlegt, hoe transparanter het bouwproces zal zijn en hoe minder de faalkosten zullen zijn. Aan de hand van jouw programma van eisen kunnen architecten en ontwikkelaars een voorstel te ontwikkelen. Hoe duidelijker jouw programma van eisen is, hoe beter hun voorstellen zullen aansluiten bij wat jij in gedachte hebt. Vergeet bij het opstellen van dit programma niet om rekening te houden met eventuele toekomstige uitbreidingsmogelijkheden.

Stappen bij het bouwen van een nieuw bedrijfspand

Het juiste bouwbedrijf kiezen

Welk bouwbedrijf moet je kiezen voor de uitvoering van jouw nieuwbouwplannen? Een aantal zaken is belangrijk om mee te nemen bij die beslissing. Heeft het bouwbedrijf ervaring met het bouwen van commercieel vastgoed? Wat is de reputatie van het bedrijf? Is het bedrijf dat je op het oog hebt financieel gezond? Deze zaken moet je even goed onderzoeken voordat je met een bedrijf in zee gaat, om de kans op problemen te verkleinen. Je wilt immers geen bouwbedrijf dat grote fouten maakt of de bouw niet afmaakt.

Bouwbedrijf betrekken vanaf het begin

Het is verstandig om het bouwbedrijf zo snel mogelijk bij het proces te betrekken. Het is zelfs mogelijk om ze te betrekken bij de plannen voor de aankoop van grond, omdat een bouwbedrijf dan een schets kan maken voor je om te kijken of jouw wensen op deze locatie te realiseren zijn. Ook kunnen ze bekijken wat er binnen het bestemmingsplan mogelijk is. Vervolgens kun je dan al direct een indicatie krijgen van de te verwachten bouwkosten. Je kunt dan met zekerheid een kavel aanschaffen voor je nieuwe bedrijfspand. Als je een bouwbedrijf vanaf de eerste plannen laat meedenken, kan men meteen vanuit kostenoogpunt de zaken opzetten, wat resulteert in lagere bouwkosten en een efficiëntere uitvoering. Meer informatie over wat een bouwbedrijf voor je kan betekenen vind je bijvoorbeeld op Bodavi.nl.

Heb je alles op een rijtje, dan kan het bouwen beginnen! Dat is spannend, maar vooral ook erg leuk en biedt natuurlijk een fantastisch vooruitzicht op een bedrijfspand op maat!

Related posts

Hoe energiezuinig zijn LED strips?

Danny Bijl

Wat kun je doen om inbraak bij je bedrijf te voorkomen?

Dion

Zakelijke auto’s leasen of huren: de mogelijkheden

Danny

Leave a Comment