Image default
Carrière Commercieel Eigen bedrijf Ondernemen Tips

Ben ik een ondernemer?

Heb jij het plan om een eigen onderneming te beginnen? Dan is het verstandig om eerst na te gaan of jij hier wel geschikt voor bent. Niet iedereen is zomaar een ondernemer. Hiervoor heb je een aantal onmisbare eigenschappen voor nodig!

Motivatie

Ten eerste: motivatie. Als jij een eigen bedrijf wilt opstarten dan zit dit vaak wel goed. Maar vraag jezelf altijd af: waarom en voor wie doe jij dit? Een goede motivatie zal je ook door de moeilijke tijden van het hebben van een eigen onderneming heen helpen.

Onafhankelijkheid, eigenwijsheid en doorzettingsvermogen

Als ondernemer zal je zelf je beslissingen maken en ook veel tijd alleen doorbrengen. Onafhankelijkheid, eigenwijsheid en doorzettingsvermogen zijn drie eigenschappen die je als ondernemer absoluut niet mogen onderbreken. Je moet op je eigen benen kunnen staan, je eigen plan kunnen trekken en hier volledig voor gaan.

Ben ik een ondernemer

Harde werker en stressbestendig

Ben jij liever lui dan moe? Word dan alsjeblieft geen ondernemer. Alleen de harde werkers met voldoende (zelf)discipline zullen een bedrijf opstarten en dat ook succesvol maken. Het is een harde wereld, zeker voor beginnende ondernemers. Daarom is ook een hoge mate van stressbestendigheid belangrijk. Je zult bereid moeten zijn hard aan de weg te timmeren om je successen te behalen. Tegenslagen zul je geheid tegenkomen, hier moet je tegen kunnen.

Kennis en passie

Dit zijn twee eigenschappen die de motor achter jouw bedrijf zijn. Ten eerste moet je kennis hebben over het product of de dienst die je aanbiedt. Heb je dat? Dan mag de passie hiervoor ook zeker niet ontbreken. Jij staat achter je product of dienst, maar met passie en enthousiasme overtuig je jouw potentiële klant om ook een betalende klant te worden.

Een geboren netwerker

Een ondernemer heeft niet alleen toekomstvisie, maar weet ook de juiste mensen aan te trekken om die hij of zij nodig heeft om de opgestelde doelen te behalen. Je moet goed zijn in contacten leggen en voornamelijk ook inzien hoe jullie iets voor elkaar kunnen betekenen. Kun jij dat? Dan is het starten van je eigen bedrijf ineens een stuk makkelijker!

Innoverend

Als ondernemer sta jij open voor nieuwe dingen en zie jij kansen. Belangrijker nog: je pakt de kansen! Niet alleen op jouw eigen vakgebied wil jij blijven innoveren, ook bijvoorbeeld op het gebied van je marketingstrategie of het inzetten van tools. Daarbij is het ook belangrijk dat jij dingen uit handen durft te geven. Dat het jouw bedrijf is wil niet zeggen dat je ook alles alleen moet doen. Innoveren doe je samen.

Ondernemersinstinct

De bovenstaande eigenschappen zijn belangrijk, maar uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat jij het ondernemersinstinct hebt. Dit is waar alle kenmerken van een goede ondernemer samenkomen. Het is met name van belang dat jij jezelf ook als ondernemer ziet en dat je in jezelf gelooft.

Ben jij een echte ondernemer? Lees je dan verder in op wat er allemaal nodig is om een eigen bedrijf te starten!

Related posts

Drie tips voor besparen op kantoorkosten

Danny Bijl

5 redenen om een secretaresse te nemen

Dion

Onmogelijke levertijden? 7 tips om er mee om te gaan

Mathijs

Leave a Comment