Image default
Finance Financieel Geld

Benzineprijzen: het beste moment om te gaan tanken

De morgenstond heeft goud in de mond. En als dit gezegde dan ergens betrekking op heeft, dan is het wel op de oliemaatschappijen. Voor de consument echter is de voormiddag het meest gunstige moment om te tanken. Enorme prijsverhogingen vinden vooral op vrijdag of ’s nachts plaats. Wij verraden hier echter hoe je je portemonnee het meeste kunt ontzien als het om tanken gaat.

Benzineprijzen: zo erg fluctueren ze

Er zijn verschillende onderzoeken van gerenommeerde onderzoeksbureaus geweest die hebben bewezen dat de benzineprijs afhankelijk is van het tijdstip op de betreffende dag. Daarnaast verschillen de benzineprijzen ook tussen de aanbieders onderling tot wel enkele centen per liter.

Op zondagen wordt de benzine opvallend duurder

Door de onderzoeksbureaus is ook vastgesteld dat op zondag en vrijdag de prijzen aan de benzinepomp enorm stijgen. Het is onduidelijk of dit komt doordat de vraag naar brandstof in het weekend enorm stijgt en of die prijsstijging dan ook gerechtvaardigd is.

Op welk moment zijn de brandstofprijzen het gunstigste?

Wanneer je voor gunstige tarieven wilt tanken, dan kun je met het aanschaffen van een tankpas korting krijgen. Wil je nog meer korting, dan moet je goed kijken naar op welk tijdstip je tankt. De brandstofprijzen zijn doorgaans het meest gunstig als je tegen de avond tankt. Tussen 23.00 uur en 5.00 uur in de ochtend bereiken de prijzen hun hoogtepunt om vervolgens tegen 18.00 uur hun dieptepunt te bereiken. Tot 23.00 uur ’s avonds tank je dan ook voor de meest gunstige literprijzen. Ook hier verschillen de prijzen bij tankstations onderling ook sterk.

De macht van oliemaatschappijen

De grote oliemaatschappijen zoals Shell en BP hebben veel macht binnen de markt. Het is opgevallen dat bijvoorbeeld na Pasen de prijzen flink stijgen, zonder dat de inkoopprijs stijgt. Toch verwijzen oliemaatschappijen de consument naar internet om daar zelf de meest gunstige brandstofprijzen op te zoeken.

Waar vind ik de meest actuele brandstofprijzen?

Je kunt online heel eenvoudig op basis van je postcode tankstations in de buurt vinden. Op deze manier kun je de brandstofprijzen per liter vergelijken en voor jou het meest gunstige station uitkiezen. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je meer brandstof kwijt bent aan het reizen als het tankstation verder bij je woonplaats vandaan ligt.

Related posts

Vier redenen waarom je na het ontslag toch gewoon jouw eigen bedrijf start

Danny

Arbeidsongeschiktheid. Ben je als ondernemer voorbereid?

Mathijs

Zo sluit je de beste factoring deal!

Danny

Leave a Comment