Image default
Financieel ICT Tech Tips

Besparen op printkosten: 7 tips

Heb je veel printwerk in je onderneming en lijken de kosten steeds hoger op te lopen? Met deze handige tips kun jij besparen op je printkosten.

1. Print zelf waar mogelijk

Heb je een printer in het bedrijf staan en functioneert deze nog naar behoren? Dan kun je zoveel mogelijk zelf printen. Heb je nog geen printer, dan kan het de investering waard zijn; het betaald zich in de toekomst namelijk gegarandeerd af. Met een goede printer, voldoende  papier en genoeg aanvullingen van printerinkt heb je zo je eigen ‘druk centrale’ in huis. Dat scheelt weer in de kosten, want je hoeft niet iedere keer naar een professionele drukker.

2. Koop online

Printerinkt kopen kan ook gewoon online. Dit geeft je de mogelijkheid om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken en, wanneer je de beste aanbieder gevonden hebt, direct te bestellen.

3. Besteed uit wanneer nodig

Wanneer je bijvoorbeeld aan het werk bent met een professionele DTP’er, is de kans groot dat je afbeeldingen in hoge resolutie opgemaakt zijn. Dit is vaak niet geschikt voor de huis, tuin en keukenprinter. In dit geval kun je het printen beter uitbesteden aan een professionele printer. Op die manier behoudt je de resolutie en kwaliteit van de afbeeldingen, en gaat al het harde werk niet verloren door lage printkwaliteit.

4. Ga voor korting

Ook wanneer het gaat om het printen van stickers als promotiemateriaal kun je dit het beste uitbesteden. Maar door even goed (online) onderzoek te doen, kun je gemakkelijk de goedkoopste aanbieder vinden. Heb je eenmaal een goede aanbieder gevonden en ben je tevreden over het eindresultaat? Kijk dan of je de relatie met deze drukker wat kunt versterken en wellicht toekomstige kortingen kunt krijgen op overig drukwerk.

5. Niet alles hoeft geprint te worden

Je hoeft niet in alle gevallen daadwerkelijk te printen. Door minder te printen kun je niet alleen kosten besparen, maar draag je ook je steentje bij aan het milieu. Goed voor je MVO uitstraling naar buitenaf!

6. Print zoveel mogelijk in zwartgrijs

Een kleurenprint is lang niet altijd noodzaak. Daarnaast zijn kleurencartridges een tikkie duurder dan de zwarte variant. Is het niet nodig om in kleur te printen? Doe dit dan ook vooral niet. Print zoveel mogelijk van de zwart cartridge om je kleuren te besparen.

7. Print dubbelzijdig

Klinkt logisch, maar veel mensen vergeten het. Je kan de standaardinstelling van de printer zo instellen dat je bij standaard dubbelzijdig print. Heb je toch een enkeltje nodig? Dan kun je dit handmatig even aanpassen.

Related posts

Op zoek naar een vermogensbeheerder? 4 belangrijke tips

Danny

Vijf tips om te besparen op je marketingkosten

Danny

Zwangerschapsverlof als zzp’er, hoe werkt het?

Dion

Leave a Comment